Het Nederlandse Rode Kruis

08 februari 2005
Rode Kruis en FunX organiseren speciale party

Rappen, scratchen, battlen. niet voor lichamelijk gehandicapten? Echt wel! Radiostation FunX organiseerde samen met het Rode Kruis op vrijdag 4 februari een speciaal feest. Jongeren met en zonder handicap waren welkom op 80% The Urban Party in The Powerzone, Amsterdam. Op de opzwepende klanken van Dj ITL, Dj GOK-E en de CRW Remix Crew werd er flink op los gedanst. Bijna duizend mensen vulden de zaal van The Powerzone.

Onder de indruk
Huseyin Ozturk liet een geweldig staaltje rolstoelbreakdance zien, toegejuicht door het publiek. Jonge Rode Kruis-vrijwilligers waren aanwezig om waar nodig de helpende hand te bieden. Ook zij maakten er een swingende avond van. Frederike was één van hen. Het was heel leuk om te zien hoe de gehandicapte jongeren werden opgenomen in de crowd. Als ze langskwamen kregen ze een schouderklopje. De sfeer was heel relaxed. Het geweldige optreden van Huseyin Ozturk had ook effect. Het is een coole kerel en de toeschouwers waren zeer onder de indruk van zijn breakdance. Ze vonden het ´superbruut´, hoorde ik!

Muziek als inspiratiebron
Het feest was een vervolg op een gezamenlijk project van FunX en het Rode Kruis: the Street Experience Workshops. Een week lang gaven DJ´s, rappers en breakdancers workshops aan lichamelijk gehandicapten. De week was een succes: er ontstonden vriendschappen en iedereen ging met een grote glimlach op zijn gezicht naar huis. Een Rode Kruis-vrijwilliger vertelt: Het was heel mooi om de deelnemers ook zelf in actie te zien komen, met muziek als inspiratiebron!" De deelnemers aan de workshops waren ook aanwezig bij het feest in The Powerzone.