Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurders betrapt

Regio 08-02-2005 - (09)

Rossum
Getuigen meldden maandagavond rond 21.00 uur aan de politie dat een bestuurder van een personenauto steeds "bijna-aanrijdingen" veroorzaakte op de Van Heemstraweg. De politie ging erheen maar trof de bedoelde auto aan op de Middelweg. Daar zat de bestuurder achter het stuur van zijn auto te slapen. Op de stoel naast hem lagen geopende verpakkingen alcoholhoudende drank. Bij controle van de gegevens van de bestuurder, een 38-jarige man uit Tiel, bleek dat hem de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen was ontzegd. Bij analyse van de adem van de man bleek dat hij 1410 Ug/l blies. De man was verder niet in staat een behoorlijke verklaring af te leggen om reden waarvan hij werd ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

Afgelopen zaterdag werd hij ook al betrapt op alcoholgebruik terwijl hij in zijn auto had gereden. Hij blies toen 600 Ug/l en bij die gelegenheid is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen. Vanzelfsprekend is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Culemborg
Dinsdagmorgen rond 00.45 uur werd op de Parallelweg-Oost een 44-jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd op drankgebruik. Bij de controle op straat bleek dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van zijn adem bleek dat de man 405 Ug/l blies terwijl 220 Ug/l de limiet is. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Wijchen
Dinsdagmorgen rond 01.45 uur controleerde de politie op het Europaplein een 31-jarige automobilist uit Wijchen. Het rijgedrag van de man viel op omdat hij vergeten had zijn lichten aan te doen en omdat hij de bocht wel heel erg ruim nam. Bij de controle op straat bleek dat de man teveel gedronken had. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van zijn adem bleek dat de man 565 Ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Hij verklaarde die avond niet gedronken te hebben en vorig jaar ook al eens betrapt te zijn op alcohol terwijl hij in zijn auto reed. Toen kreeg hij een bekeuring van 200,--.

Culemborg
Dinsdagmorgen rond 02.50 uur werd een 35-jarige man uit Culemborg op de Provinciale weg N320 gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de eerste ademtest op straat bleek dat de man teveel gedronken had. Bij ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 500 Ug/l blies. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Groesbeek
Dinsdagmorgen rond 03.30 uur werd een 21-jarige man uit Nijmegen op de Cranenburgsestraat als bestuurder van een personenauto gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de eerste controle bleek dat hij teveel gedronken had en bij nader onderzoek op het politiebureau blies hij 440 Ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Nijmegen
Dinsdagmorgen rond 04.25 uur zag de politie met hoge snelheid een automobilist slingerend over de Energieweg rijden. Het lukte om hem te laten stoppen en hem te laten blazen. Daarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek blies hij 290 Ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een aantal uren. De man was in 2003 ook al twee keer betrapt op het gebruik van alcohol terwijl hij in zijn auto had gereden. Daarnaast had hij nog twee vonnissen openstaan van bij elkaar 1224,-- of 20 dagen hechtenis. Daarvoor werd hij ingesloten.

Malden
Maandagavond rond 20.00 uur is op de Rijksweg een 30-jarige Nijmegenaar gecontroleerd op alcoholgebruik. Toen bleek dat hij teveel gedronken had is hij overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij 315 Ug/l blies. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.