Eemland noord, gewijzigd 11.25 uur

Utrecht 08-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Politie zoekt getuigen

SOEST Maandagavond werd op de Stadhouderslaan een verkeersbord omver gereden.

Maandagavond reden agenten langs de rotonde op de Stadhouderslaan en Daalselaan. Ze kregen het vermoeden dat een auto over de verkeersheuvel voor de rotonde gereden was, aangezien een verkeersbord verplichte rijrichting was omgereden. Op de rijbaan lag behoorlijk wat koelvloeistof. Een getuige meldde even later dat een bestuurder van een stationwagen, vermoedelijk een Ford Mondeo, de aanrijding had veroorzaakt. De auto was weggereden via de Beek en Daalselaan en de Ir. Menkolaan. De politie van district Eemland noord is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor inbraak in bedrijf

SOEST De politie heeft op zaterdag 5 februari, om 03.20 uur, een
32-jarige Utrechter aangehouden voor een inbraak in een bedrijf aan de Soesterbergsestraat.

Naar aanleiding van de melding dat aan de zijkant van het bewuste pand een man stond te rommelen aan een deur gingen de agenten ter plaatse. Geconstateerd werd dat de toegangsdeur geforceerd was en dat er in de bedrijfsruimte een man liep. De man, die meerdere inbrekerswerktuigen bij zich had, werd aangehouden.

De hondengeleider is eveneens ter plaatse geweest en heeft de diensthond nog laten zoeken naar een mogelijke tweede verdachte. Hiervan bleek geen sprake te zijn geweest want meerdere verdachten werden door de hond niet aangetroffen.

Bij de fouillering troffen de agenten nog wel een 31 centimeter groot mes aan dat hij had verborgen in zijn kleding.

De verdachte werd ingesloten in het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. Het mes werd inbeslaggenomen.

Man steelt fiets en wordt aangehouden

BAARN Een 17-jarige Soester raakte op zaterdag 5 februari, voor korte tijd zijn fiets kwijt die hij gestald had nabij een horecagelegenheid op de Prins Hendriklaan.

Door eigen onderzoek vond hij deze bij een andere horecagelegenheid in dezelfde straat terug waarna twee verdachten konden worden aangehouden.

De Soester had zijn rijwiel, tussen 00.00 en 02.00 uur, gestald op de kruising van de Prins Hendriklaan met de Nieuw Baarnstraat en ontdekte bij het verlaten van een horecagelegenheid dat een onbekende zijn fiets had meegenomen.

Na op onderzoek te zijn uitgegaan ontdekte hij zijn vervoermiddel elders op de Prins Hendriklaan, echter met een ander slot om het wiel.

Het horecakoppel van de politie werd hiervan in kennis gesteld die samen met de eigenaar is gaan posten op de fiets. Drie kwartier later kwam een 22-jarige Baarnaar bij de fiets die het slot opende en samen met een 25-jarige inwoner van Baarn wilde wegfietsen. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kregen beiden een proces-verbaal. Die fiets ging terug naar de rechtmatige eigenaar.