Gemeente Moerdijk


BRUIKLEENOVEREENKOMSTEN VV NOORDHOEK, VV KOGELVANGERS EN TV LOBBELAER

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten bruikleenovereenkomsten af te sluiten met VV Noordhoek, VV Kogelvangers in Willemstad en TV Lobbelaer in Zevenbergen. Ook is het college akkoord gegaan met de uitvoering van een grote onderhoudsbeurt bij VV Kogelvangers in Willemstad. De eenmalige kosten hiervan bedraagt 15.162.
Een bruikleenovereenkomst is voordelig voor zowel gemeente als verenigingen.

In december 1998 stelde de raad de notitie Harmonisatiebeleid gemeentelijke buitensportaccommodaties vast. In het kader van dit beleid stappen VV Kogelvangers en VV Noordhoek nu over van een huursituatie naar een bruikleenovereenkomst. TV Lobbelaer had al een bruikleenovereenkomst. Deze eindigde in 2004 en hiervoor wordt een nieuwe periode van 5 jaar aangegaan.

Voor alle partijen geldt dat er bij een bruikleenovereenkomst geen sprake meer is van huur en subsidie. De kosten van onderhoud en beplanting komen voor rekening komen van de verenigingen. Hiervoor krijgen ze een groen- en snoeivergoeding. Alleen het onderhoud en de vervanging van de sportvelden blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Met VV Kogelvangers is afgesproken dat de gemeente nog een keer het groen goed aanpakt. Er teveel aan groen wordt ingeperkt en er wordt goed gesnoeid zodat de vereniging geen overbodig groen moet gaan onderhouden.