Symantec introduceert nieuwe anti-spamtechnologie in Mail Security en AntiVirus Enterprise Edition

Symantec

Leiden, 7 februari 2005 Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd leider op het gebied van informatiebeveiliging, introduceert Symantec Premium AntiSpam, een optionele aanvullende abonnementsdienst voor Symantec Mail Security en Symantec AntiVirus Enterprise Edition. Symantec Premium AntiSpam is gebaseerd op Brightmail-technologie en biedt de beste spampreventie in haar soort, zonder de noodzaak van additioneel beheer of de installatie van software.

De aanvullende abonnementsdienst Symantec Premium AntiSpam legt de lat nog een stukje hoger: het biedt de beste combinatie van effectiviteit en nauwkeurigheid die op dit moment verkrijgbaar is. De spampreventie op meerdere niveaus is gebaseerd op meer dan 20 filtertechnologieën, waaronder spamsignatures, heuristiek, filters gebaseerd op de reputatie van de afzender, taalidentificatie en zelf ontwikkelde methoden. Bovendien worden iedere 10 minuten automatische updates uitgevoerd. De dienst stelt organisaties in staat om een hoog detectieniveau van 95 procent te behalen. Bovendien biedt het de hoogste nauwkeurigheidsgraad (99,9999 procent) binnen de branche met betrekking tot onterechte meldingen (false positives), zodat gebruikers berichten die als spam zijn aangemerkt zonder nakijken kunnen verwijderen. Voor Symantec Premium AntiSpam is geen nieuwe soft- of hardware vereist. Eenmaal geïnstalleerd is er voor Symantec Premium AntiSpam evenmin additioneel beheer of verdere afstelling nodig.

Symantec Mail Security voor Domino, Symantec Mail Security voor Microsoft Exchange en Symantec Mail Security voor SMTP bieden stuk voor stuk hoogwaardige, geïntegreerde e-mailbeveiliging tegen virusdreigingen, spam en andere ongewenste content. De bekroonde, uitbreidbare antivirustechnologie NAVEXTM van Symantec biedt bescherming tegen nieuwe en bekende virussen, terwijl het door middel van het blokkeren van bijlagen en onderwerpregels van e-mailberichten direct inspringt op nieuwe bedreigingen. Symantec Mail Security biedt hulpmiddelen tegen spam zoals anti-spamheuristiek, aanpasbare filterregels, ondersteuning voor zwarte lijsten van derde partijen en aangepaste goedkeurings- en blokkeerlijsten.

Symantec AntiVirus Enterprise Edition, waarvan de Symantec Mail Security productlijn onderdeel is, combineert virusbescherming, contentfiltering en spampreventie voor groupware-servers en gateways en virusbescherming voor desktopcomputers in één eenvoudig te implementeren oplossing. De software is gebaseerd op bekroonde technologieën en de wereldwijde ondersteuningsinfrastructuur van Symantec voor effectieve beveiliging van elk onderdeel van het netwerk.

Beschikbaarheid
Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur in hun regio kunnen kijken op http://www.symantec.nl/partners_nl.


--------------------

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.