Gemeente Twenterand


Gemeentelijke heffingen 2005

Tussen eind januari en half maart ontvangt u de aanslag gemeentelijke heffingen 2005. Ter informatie ontvangt u dan ook de belastinggids van de gemeente Twenterand 2005. Wij adviseren u deze gids goed door te lezen en te bewaren.

Afvalstoffenheffing
Op het aanslagbiljet gemeentelijke heffingen 2005 (al dan niet in combinatie met de nieuwe woz-waarde) staat alleen het vast bedrag afval vermeld van de afvalstoffenheffing 2005. Eind februari 2005 ontvangt u een aanslagbiljet over het belastingjaar 2004 waarop het aantal aanbiedingen van uw afvalcontainers wordt vermeld.

Kwijtschelding
U kunt, evenals voorgaande jaren, kwijtschelding vragen voor de gemeentelijke heffingen (dit geldt niet voor de hondenbelasting). Uitgangspunt is dat u voor (gedeeltelijke of gehele) kwijtschelding in aanmerking komt als u een inkomen op minimumniveau hebt met daarnaast buitengewone lasten (bijv. extreem hoge huur). Een klein aantal inwoners komt voor automatische kwijtschelding in aanmerking. Kijk voor de volledige informatie over kwijtschelding in de belastinggids 2005.
De volledige tekst van de belastinggids van de gemeente Twenterand 2005 vindt u hier Belastingkrant 2005

WOZ
U ontvangt gecombineerd met het aanslagbiljet gemeentelijke heffingen 2005 de nieuwe WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Elke twee jaar vindt er een hertaxatie plaats. De nieuwe waarde (peildatum 1 januari 2003) geldt voor de belastingjaren 2005-2006. Het is mogelijk om een taxatieverslag van uw woning of bedrijfspand op te vragen. Dit verslag vermeldt de objectaanduiding en waarderelevante objectgegevens van uw pand, zoals oppervlakte grond, dakkapel, garage etc. U kunt dit taxatieverslag opvragen via Internet met uw DigiD-gebruiksnaam. Meer informatie over het aanvragen van het taxatieverslag via Internet en het gebruik van DigiD kunt u lezen in het artikel op deze pagina en op de gemeentelijke website www.twenterand.nl. Wanneer u geen Internetaansluiting heeft, dan kunt u het WOZ-taxatieverslag aanvragen bij het gemeentehuis. Dit kunt u doen via het Service Informatie Centrum (SIC) tel. 557777.