Gemeente Twenterand


Twenterand breidt digitale dienstverlening uit met behulp van DigiD

Met één code naar elke overheidssite

De gemeente Twenterand is één van de eerste gemeenten in Nederland die gebruik gaat maken van DigiD om de digitale dienstverlening uit te breiden. Vanaf 1 januari 2005 kunt u dankzij DigiD met één gebruikersnaam met wachtwoord bij steeds meer overheidsinstellingen op Internet terecht.

De gemeente Twenterand gaat DigiD gebruiken om persoonlijke informatie veilig en betrouwbaar op Internet beschikbaar te stellen. Voor de u betekent dit concreet dat u niet meer voor alle producten de gang naar het gemeentehuis hoeft te maken, maar dat u op een door uw gewenst moment via internet het benodigde product kunt bestellen. Het eerste product waarbij DigiD in Twenterand gebruikt wordt is het taxatieverslag-WOZ.

Met de DigiD-gebruikersnaam kunt u op Internet vertellen wie u bent. De persoonlijke informatie is te vinden op www.twenterand.nl - Publieksbalie - Mijn Gegevens. Bij `Mijn Gegevens' wordt nadere uitleg gegeven over DigiD en het bekijken van het taxatieverslag-WOZ (Wet Onroerende Zaken). Op termijn zullen meer producten via `Mijn Gegevens' aangeboden worden. Er worden al voorbereidingen getroffen om bijvoorbeeld uittreksels uit het bevolkingsregister en afschriften van geboorteaktes digitaal aan te vragen. Ook kunt u straks verhuizingen binnen de gemeente via DigiD doorgeven.

Kortom, DigiD maakt het mogelijk om naast de gemeente ook bij andere overheden (Sociale Verzekeringsbank, CWI, Belastingdienst, Informatiseringsbank) met behulp van Internet eenvoudig en betrouwbaar boodschappen te doen. Kijk voor meer informatie over DigiD op www.digid.nl.