Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 8 februari 2005

DT85: display terminal voor inline bewaking van productieprocessen
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), één van de toonaangevende producenten van meet- en weegapparatuur, heeft de DT85, een nieuwe display terminal voor de geautomatiseerde bewaking van industriële productieprocessen op de markt gebracht. De terminal is bij uitstek geschikt voor het monitoren van productielijnen voor het vervormen of omvormen van producten en het verbinden van constructiedelen. Geautomatiseerde meetprocessen worden steeds belangrijker, omdat de kwaliteitseisen steeds strenger worden en productuitval en machinestilstand zoveel mogelijk verminderd moeten worden. Bovendien kunnen met geautomatiseerde procesbewaking meerdere machines door één operator bediend worden en zijn er geen aparte en tijdrovende onderdelentests meer noodzakelijk, hetgeen flinke kostenbesparingen oplevert.

Flexibiliteit en bedieningsgemak worden steeds belangrijkere criteria voor de keuze van een systeem voor inline test- en meetprocedures. Hoewel de onderliggende meetversterkertechnologie en de software voor de uitwerking van de resultaten steeds complexer wordt, neemt de vraag naar gemakkelijk te installeren, te configureren en te bedienen meetopstellingen toe. De DT85 speelt in op die vraag. De terminal display is een eenvoudige 'plug & measure-oplossing' voor het inline testen en bewaken van productieprocessen. De DT85 kan namelijk zonder het proces te onderbreken op de CANbus van de tweekanaalsmeetversterkers MP85 van HBM worden aangesloten. De DT85 heeft geen eigen spanningsvoorziening nodig en is dus meteen bedrijfsklaar. Met behulp van vaste instellingswaarden voor de meetversterkers kan de dispay terminal direct geconfigureerd worden. In het totaal kunnen maximaal 32 meetversterkers van het type MP85 via de CANbus op de display terminal aangesloten worden. Met behulp v an de draaischakelaar en de functietoetsen kan gemakkelijk tussen de schermen van de verschillende meetversterkers geswitcht worden. Omdat niet elke meetversterker een eigen display nodig heeft, kunnen dankzij dit modulaire concept ook de installatiekosten van de meetopstelling verlaagd worden.

De DT85 is speciaal ontwikkeld voor online productiebewaking en geeft de procesoperator in één oogopslag een goed inzicht in de status van het productieproces. De DT85 is bij uitstek geschikt voor het monitoren en controleren van processen voor het vervormen en omvormen van producten (spuitgieten, persen, walsen, stansen, smeden, slaan en dieptrekken) en voor het verbinden van constructiedelen (lassen, inpersen, opschuiven, schroeven of nieten). De meetgegevens over kracht, druk, gewicht, verplaatsing, koppel, hoekverdraaiing, flow, toerental, spanning en dergelijke, die met behulp van verschillende sensoren verzameld worden, kunnen als curves met tot wel negen tolerantievelden of met behulp van cijfers weergegeven worden. Alle gegevens worden gearchiveerd, zodat ze in de vorm van statistieken ook over een langere productieperiode weergegeven worden.

Met de DT85 voor de online monitoring van het productieproces, de geavanceerde sensortechnologie, meetversterkers en software voor de verwerking van meetgegevens biedt HBM productiebedrijven nu een complete meetoplossing voor de monitoring van hun productieprocessen.


---



Ingezonden persbericht