EDS rapporteert resultaten vierde kwartaal en jaarresultaten 2004

Capelle a/d IJssel, 8 februari 2005 - EDS rapporteert voor het vierde kwartaal van 2004 een winst van $ 53 miljoen, of 10 dollarcent per aandeel. Een jaar geleden leed het bedrijf nog een verlies, na correcties, van 337 miljoen dollar, of 70 dollarcent per aandeel. Over heel 2004 rapporteerde EDS een winst van $ 158 miljoen, of 32 dollarcent per aandeel. In 2003 leed het bedrijf een verlies van $ 1,7 miljard, of $ 3,55 dollar per aandeel.

De pro forma netto winst in het vierde kwartaal bedraagt $ 130 miljoen, of 25 dollarcent per aandeel. Hierin zijn een aantal factoren buiten beschouwing gelaten, zoals herstructureringskosten, beëindigde activiteiten, overdrachtswinsten en het gedeeltelijk terugdraaien van een afschrijving in het tweede kwartaal. In het vierde kwartaal van 2003 bedroeg de pro forma netto winst 36 miljoen dollar, of 7 dollarcent per aandeel, exclusief overdrachtswinsten, herstructureringskosten en beëindigde activiteiten.

Over geheel 2004 bedraagt de pro forma netto winst $ 141 miljoen dollar, of 28 dollarcent per aandeel, exclusief overdrachtswinsten, herstructureringskosten, gestopte activiteiten en een afschrijving op het NCMI-contract. In 2003 bedroeg de winst $ 131 miljoen, of 27 dollarcent per aandeel. De jaaromzet in 2004 bedraagt $ 20,6 miljard, identiek aan de jaaromzet in 2003.

"EDS heeft 2004 afgesloten als een fundamenteel sterker en stabieler bedrijf", verklaart Mike Jordan, chairman en CEO van EDS. "Onze resultaten in het vierde kwartaal weerspiegelen onze focus op het verbeteren van de winstgevendheid en operationele bedrijfsvoering van EDS. We blijven ons hierop concentreren en richten ons daarnaast op groeimogelijkheden door significante investeringen in nieuwe capaciteiten en marktmogelijkheden."

EDS rapporteerde een omzet van $ 5,25 miljard in het vierde kwartaal. Dit is een daling van 5 procent ten opzichte van de $ 5,5 miljard omzet in hetzelfde kwartaal van 2003 en in lijn met de gepubliceerde verwachtingen.

Het bedrijf tekende $ 3,8 miljard aan contracten in het vierde kwartaal. Een jaar geleden was dit $ 4 miljard. In het gehele jaar 2004 tekende EDS $ 14,9 miljard aan contracten, een stijging van 13 procent in vergelijking met de 13,2 miljard dollar aan getekende contracten in 2003.

"EDS heeft zijn financiële fundament aanzienlijk verbeterd in 2004", zegt Bob Swan, Chief Financial Officer van EDS. "We hebben onze operationele marges verder uitgebreid door sterker contractbeheer en initiatieven die ons beter in staat stellen op basis van kosten te concurreren. Ook hebben we onze cashpositie en liquiditeit verbeterd en onze uitstaande schuld met bijna $ 2 miljard verminderd in 2004. In 2005 blijven we ons richten op onze core business, terwijl we blijven investeren in ons technologieplatform en onze infrastructuur."

EDS verwacht voor 2005 positieve resultaten in de BPO-markt als gevolg van de nieuwe human resources joint venture met HR-specialist Towers Perrin. Het nieuwe bedrijf, dat naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal operationeel is, gaat van start met $ 600 miljoen omzet en meer dan 400 klanten.

Voor het gehele bericht:

http://www.eds.com/news/news.aspx?news_id=2225

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.



Ingezonden persbericht