Ingezonden persbericht


Datamonitor: CSC technologieleider in verzekeringssector

Bunnik, 8 februari 2005 - Analistenorganisatie Datamonitor heeft Computer Sciences Corporation (CSC) in twee recente onderzoeksrapporten uitgeroepen tot marktleider op het vlak van wereldwijde verzekeringstechnologie.

Uit het rapport 'Insurance Technology Vendor Market Shares in Europe and North America' blijkt dat CSC de eerste plaats inneemt als leverancier met het grootste aandeel in de gehele technologiemarkt voor verzekeringen (non-hardware). Op het gebied van applicatiesoftware is CSC leider met een marktaandeel van 15%.

Het rapport is gebaseerd op interviews met meer dan 200 senior IT-beslissers in Europa en de Verenigde Staten over huidige en toekomstige investeringen. Hieruit blijkt dat de kracht van CSC ligt bij de infrastructuurservices en de goede referenties voor Business Process Outsourcing in de verzekeringssector.

Datamonitor verwacht ook dat de bescheiden groei van de IT-uitgaven in de verzekeringsbranche zal veranderen. In 2006 zal de markt voor verzekeringstechnologie naar verwachting een zeer snelle groei doormaken.

Een ander rapport van Datamonitor, 'Policy Administration Systems in Global Life Insurance', classificeert CSC als 'the best established vendor' en benadrukt de diepgaande domein- en procesexpertise. Een ander sterk punt van CSC zijn de vele wereldwijde referenties bij grote ondernemingen.

Het rapport geeft aan dat polisbeheer één van de belangrijkste investeringsgebieden voor levensverzekeraars wordt. Met de huidige druk op de marges is het om technologische redenen vervangen van systemen goed te rechtvaardigen. Verzekeraars concentreren zich in dat verband op standaardisatie van architecturen en incrementele vervanging.

"Het is geen verrassing dat CSC goed scoort in beide rapporten", zegt William Conner, Lead Analyst Financial Services Technology bij Datamonitor. "In onze ogen zijn er drie kernfactoren die het succes op het vlak van technologische implementaties bepalen: domeinexpertise, kennis van processen en begrip van de onderwerpen die van belang zijn. CSC beschikt over al deze elementen. Daarbij is de aanpak voor het beheer van bedrijfsprocessen essentieel om de aanwezigheid en diepte in deze markt te behouden."

"De interviews met management van verzekeringsbedrijven en het onderzoek en de analyse ervan hebben onze vooraanstaande rol in de wereldwijde verzekeringssector onderstreept", zegt Jim Cook, President Financial Services Group van CSC. "We blijven onze diepgaande marktkennis en ervaring voortdurend benutten om de waarde van onze oplossingen voor onze klanten te vergroten."

Over CSC
Computer Sciences Corporation is sinds de oprichting in 1959 uitgegroeid tot één van 's werelds grootste IT-dienstverleners. CSC's missie is het leveren van oplossingen aan organisaties in industrie en overheid, die exact aansluiten op hun specifieke eisen en die deze organisaties in staat stellen te profiteren van de geavanceerde toepassing van technologie.

CSC heeft wereldwijd circa 91.000 medewerkers. Zij richten zich op systeemontwerp en -integratie, outsourcing van IT en bedrijfsprocessen, applicatiesoftwareontwikkeling, web- en applicatie-hosting en management-consulting. Het hoofdkantoor van CSC staat in El Segundo, Californië. Het bedrijf behaalde een omzet van $15,3 miljard over de periode van de laatste 12 maanden (eindigend op 1 oktober 2004). Voor meer informatie: www.csc.nl

###