1e persbericht van dinsdag 8 februari 2005

Eindhoven 08-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van bedreiging ex aangehouden

In Woensel Zuid is dinsdag rond 5.45 uur een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden in de straat waar zijn 42-jarige ex-vrouw woont. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van haar woning. Ook zou hij de vrouw met de dood hebben bedreigd. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten van bedreiging en mishandeling aangehouden

Op de Grote Berg zijn dinsdag rond 4.45 uur drie Eindhovenaren (23, 24 en 25 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van het slaan en het bedreigen met een mes van een 24-jarige Eindhovenaar eerder die nacht op de Keizersgracht. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn neus op door de mishandeling. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan het Stratumseind is maandag rond 19.45 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een portier zag de verdachte buiten iets overhandigen aan iemand. Toen de verdachte daarna weer naar binnen wilde trof de portier zeven cachetjes met cocaïne bij de man aan. Hij waarschuwde de politie die de verdachte overnam. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na slaan met glas op hoofd portier

Op het Stratumseind is dinsdag rond 1.30 uur een 21-jarige man uit Someren aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een portier van een horecagelegenheid met een fles op zijn hoofd hebben geslagen. De man liep een wond aan zijn hoofd op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na vernieling ruit

In Gestel is maandag rond 21.00 uur een 39-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voordeur van een 67-jarige man die in Gestel woont. De vrouw is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verdachten van vernieling winkelruit aangehouden

Op de Ameidestraat zijn maandag rond 22.00 uur twee mannen uit Helmond van 34 en 29 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van het vernielen van een winkelruit aan de Havenweg eerder die avond. Het tweetal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed

Op de Eikendreef is dinsdag rond 1.15 uur een 25-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man op de Kanaaldijk Noord West door rood rijden richting Eikendreef. Bij controle bleek dat de man teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snorfietser onderuit

Op de kruising Engelseweg Spoorstraat is dinsdag rond 3.40 uur een 45-jarige man uit Helmond de controle over zijn snorfiets verloren en gevallen. De man is met botbreuken aan zijn been overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond.

Bakel: Woninginbraak

In een woning aan het Nuijeneind is tussen maandag 20.45 uur en dinsdag 3.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken. Weggenomen werden onder meer een plasmascherm, een DVD-recorder, een digitale videocamera en een digitale fotocamera.

Bergeijk: Verdachte aangehouden na glasincident

Voor zijn woning in Bergeijk is maandag rond 22.30 uur een 42-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 50-jarige man uit Bergeijk op het Hof met glas in zijn buik hebben gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Verdachten aangehouden na mishandeling

In hun woningen in Best zijn dinsdag rond 3.00 uur een 15-jarige jongen en een 22-jarige en een 48-jarige man aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Best in een horecagelegenheid aan de Raadhuisstraat eerder die nacht. De jongen zou met een hard voorwerp op zijn hoofd zijn geslagen en ook zijn geschopt. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Onder invloed

Op de Eindhovenseweg Zuid is dinsdag rond 00.45 uur een 72-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 1,65 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Dronken automobilist aangehouden

Op de Poelsnip is maandag rond 22.30 uur een 48-jarige automobilist uit Budel-Schoot aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij de man werd een promillage van ruim 2,20 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachten van baldadigheid bij spoorwegovergang aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Liesselseweg zijn maandag rond 19.00 uur twee mannen van 20 en 21 jaar uit Deurne aangehouden. Zij zouden eerder die avond bij de Spoorwegovergang aan de Zeilbergstraat de spoorwegbomen naar beneden hebben getrokken. De alarmbellen van de overgang bleven rinkelen en de lichten bleven branden. Hierdoor bleef het verkeer onnodig voor de overweg staan wachten. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt en de NS brengt de kosten van de ingeschakelde storingsmonteur in rekening bij de verdachten.

Deurne: Zoon aangehouden na slaan moeder

In zijn woning in Deurne is maandagavond rond 20.30 uur een 39-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 73-jarige moeder in hun woning hebben geslagen. Bij het verlaten van de woning liep de man tegen een deurstijl aan waardoor hij een verwonding in zijn gezicht opliep. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Heusden: Automobilist botst tegen elektriciteitskast

Op de Antoniusstraat is dinsdag rond 3.30 uur een 23-jarige automobilist uit Heusden in een bocht ter hoogte van de Waardjesweg de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij tegen een elektriciteitskast. Door de aanrijding viel de openbare verlichting in Heusden uit en bleek bij verschillende woningen de stroom te zijn uitgevallen. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij hem is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat de man had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Inbraak in vrachtwagenoplegger

In een oplegger van een vrachtwagen, die op een parkeerplaats aan de A58 stond, is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Het zeil werd opengesneden en een doos met metalen strips werd weggenomen.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Run 1100 is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Een ruit werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werden twee beeldschermen en een computer.