Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt bromfietser aan

Enschede

Op maandag 7 februari vond omstreeks 07.35 uur een aanrijding plaats op de kruising CF Klaarstraat/Boulevard 1945/Heutinkstraat tussen een auto en een bromfiets. De automobilist, een 80-jarige Enschedeër reed vanuit de CF Klaarstraat genoemde kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links komende bromfietser, een 16-jarige Enschedeër. De bromfietser raakte door de daarop volgende aanrijding gewond aan zijn been en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek mocht hij weer naar huis. (05-016091)

Rijden onder invloed

Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Haaksbergen

Op dinsdagnacht omstreeks 02.30 uur controleerde de politie op de Hengelosestraat in Enschede een automobilist, nadat ze deze met hoge snelheid zagen rijden. De politie constateerde alcoholgebruik bij de automobilist, een 30-jarige man uit Haaksbergen. De verdachte werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,35 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een rijverbod van 6 uur en een dagvaarding kon de verdachte het bureau weer verlaten. (05-016634)

Gaslek in woning

Bewoners van flatgebouw moeten tijdelijk hun woning verlaten

Almelo

Op maandag 7 februari was een meteropnemer van het gasbedrijf bij een flatwoning aan de Gerard Doustraat in Almelo toen hij een sterke gaslucht waarnam afkomstig uit de ondergelegen woning. Onmiddellijk werden politie en brandweer ter plaatse geroepen. Uit veiligheidsoverwegingen werden de bewoners van het blok gevraagd hun woning tijdelijk te verlaten. De brandweer stelde een onderzoek in de betreffende woning in. Daar bleek dat er met de gasmeter was geknoeid. Deze was gekanteld waardoor er een geringe hoeveelheid gas vrij kwam. Nadat de gaskraan was dichtgedraaid mochten de bewoners van het blok weer naar hun woning. De 30-jarige bewoner van het betreffende perceel meldde zich later aan het bureau. Hij ontkende elke betrokkenheid en mocht na verhoor het bureau weer verlaten. De politie onderzoekt de zaak. Het gasbedrijf nam de meter in beslag en zal deze onderzoeken op mogelijke fraude. (05-016255)

Vijfjarige maakt treinreis

Een vijfjarige jongen stapt in zijn eentje op de trein van Borne naar Hengelo

Hengelo/Borne

Op maandag 8 februari troffen twee treinreizigsters omstreeks 12.30 uur een vijfjarig jongetje aan in de trein van Borne naar Hengelo. Ze vonden het vreemd dat het kind alleen was en leverden hem af bij de balie van het station in Hengelo. De politie werd ondertussen ingeseind. Het jongetje vertelde dat hij met zijn fietsje vanaf zijn ouderlijke woning in Borne naar het NS-station aldaar was gefietst. Hij had vervolgens zijn fietsje daar gestald en op slot gezet. Daarna was hij in zijn eentje in de trein naar Hengelo gestapt. Nadat het kind de agenten vertelde waar hij woonde konden ze hem weer veilig thuis afleveren. Niet zonder hem op het hart te drukken dat hij dit niet weer moest doen. (05-016285)

(noot redactie: voor reacties en contact hoeft u niet te reageren, dit wordt door de familie niet op prijs gesteld)

Doorrijden na aanrijding

Fietsster raakt gewond bij aanrijding

De Lutte

Op maandag 7 februari fietste een groepje over het fietspad van de Oldenzaalsestraat in De Lutte. Een van hen, een 15-jarig meisje uit Losser werd tijdens het passeren aangereden door een tegemoetkomende fietser. Beiden kwamen te vallen. Het meisje raakte bewusteloos. De man krabbelde overeind en fietste verder zonder zijn identiteit bekend te maken. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de man een eind verderop fietsend aan. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man, een 48-jarige Lossernaar en hield hem daarop aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,93 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-016586)

Automobilist onder invloed

Politie neemt rijbewijs in

Oldenzaal

Op maandag 7 februari controleerde de politie omstreeks 23.50 uur een automobilist op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Daarbij constateerden zij bij de automobilist, een 30-jarige man uit Almere, alcoholgebruik. De politie hield daarop de verdachte aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,89 o/oo. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (05-016621)

Winkeldiefstal met geweld

Personen plegen diefstallen in winkels in Hengelo en Almelo

Hengelo/Almelo

Op maandag 7 februari vond omstreeks 17.30 uur een diefstal met geweld plaats in een winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo. De aangever, een 19-jarige medewerker, was op dat moment alleen in de winkel toen er drie personen de winkel binnen kwamen. Een van hen leidde de medewerker af, terwijl een van de andere mannen achter de toonbank ging. Door het geluid van een vallend voorwerp zag de medewerker dat deze man een aantal kistjes vanachter de toonbank had weggenomen. Toen het drietal daarop de winkel wilde verlaten probeerde de medewerker een van hen tegen te houden. Hij kreeg van deze dader een vuistslag in zijn gezicht. De daders wisten via de BP Hofstedestraat te ontkomen. Eerder die middag vond er omstreeks 13.30 uur een soortgelijke diefstal plaats in een filiaal in Almelo. Ook hier was de medewerker op dat moment alleen in de winkel. Er kwamen twee mannen de winkel binnen. Terwijl hij werd afgeleid door een van de mannen, nam een tweede persoon kistjes vanachter de toonbank weg. Het signalement van de daders komen in beide voorvallen overeen. In de weggenomen kistjes zat geld en bioscoopbonnen. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Het signalement luidt als volgt: Dader 1: man, zuidoost-europees type, omstreeks 30 jaar, lengte 1.70-1.80m, kort donker haar en gekleed in een lichtbruine stoffen jas met daaronder een wit shirt. Dader 2: man, negroïde type, 25-30 jaar, lengte 1.80m, gekleed in zwarte pantalon, wit shirt, zwarte korte jas van stof, zwarte sjaal en zwarte nette schoenen Dader 3: zuidoost-europees type, ong. 25 jaar, tenger postuur, zwart haar zij- en achterkant opgeschoren, droeg zwarte kleding (05-016559/6353)

Monique Oude Wolbers: -4555588

---- --