Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 8 februari 2005

Op dinsdag 8 februari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Bouwplannen Rozenburchtgebied en Ivecterrein

Het college heeft ingestemd met het voorstel af te zien van toepassing van de regels van aanpasbaar bouwen voor de grootte van de bergingen in de nieuwbouw van de appartementengebouwen in het Rozenburchtgebied en Ivecterrein. Een aantal van de bergingen zal nu iets smaller worden dan de vereiste 1.80 meter. Het alternatief was het bouwplan aan te passen, maar dit zou de stedenbouwkundige kwaliteit van het gebied teveel aantasten. Ook zouden de gebouwen van het Ivecterrein dan te dicht bij de dijk komen te staan.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Vaststelling stedenbouwkundig plan Rozenburchtgebied en Ivecterrein

Het college stemt definitief in met de Nota Randvoorwaarden en uitgangspunten voor het stedenbouwkundig plan Rozenburchtgebied en Ivecterrein.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Nieuwe overeenkomst voor verlichte informatiepanelen (VIPs)

Het college stemde in met de toekomstige uitbreiding van het aantal verlichte informatiepanelen van 24 naar 34. Daarnaast stemde ze in met de reclameovereenkomst en vergunning aan de exploitant van de VIPs.

Kinderopvang doelgroep sociaal-medische indicatie

Op 1 januari 2005 is de nieuwe Wet Kinderopvang in werking getreden. De doelgroep met een sociaal-medische indicatie vanuit de Bijzondere Bijstand valt vooralsnog buiten deze wet. Het college stemde in met het handhaven van de vergoeding voor de kosten van de kinderopvang voor deze doelgroep met een jaar.

Verzoek financiële bijdragen burgemeester, wethouders en raadsleden

Het verzoek van de Stichting Van zinloos geweld naar zinvol gedrag om financiële bijdragen van burgemeester, wethouders en raadsleden wees het college af. De lofwaardige plannen zijn niet concreet en niet gericht op bruikbare activiteiten voor Capelle.

Evaluatie onderzoek risicoprofielen

Het college nam kennis van de evaluatie van uitgevoerde intensieve onderzoeken op basis van risicoprofielen. Het onderzoek is verricht in het kader van Hoogwaardig Handhaven en erop gericht fraude met bijstandsuitkeringen zo goed mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Dit om de rechtmatigheid van een uitkering aan klanten, die aan risicoprofielen voldoen, te volgen.

[Procedurevoorstel: ter kennisgeving commissie Dienstverlening, ter kennisgeving Cliëntenraad.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden