Politie Limburg-Zuid

Datum : dinsdag 8 februari 2005

Kerkrade; winkeldief dreigt met pen te steken

Maandagmiddag werd in een bouwmarkt aan de Roda JC. Ring in Kerkrade een 59-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een tang, een sleutel en vier boortjes. Het totaal had een waarde van E 12,85.

Toen een beveiligingsmedewerker de man wilde aanhouden, dreigde de Kerkradenaar een mes te trekken. Vervolgens bedreigde hij de medewerker in werkelijkheid met een pen. Hij gooide de gestolen spullen op straat en rende weg. Uiteindelijk werd hij toch gegrepen.

Gealarmeerde politieagenten hielden de Kerkradenaar aan. De man werd inverzekering gesteld.

Maastricht; poging overval videotheek

Maandagmiddag deed de eigenaar van een videotheek aan de Schalmeistraat in Maastricht bij de politie aangifte van een poging tot overval op zijn zaak.

Twee met bivakmutsen gemaskerde mannen kwamen zondagavond tussen 21.30 en 21.40 uur de zaak binnen en riepen: "Overval"! Om nog onduidelijke reden rende een van de overvallers snel weer naar buiten. Nadat de andere overvaller tegen de eigenaar zei dat het maar een grapje was, trok deze zijn bivakmuts af en rende ook naar buiten. Daar zat zijn maat op een bromscooter met draaiende motor te wachten. Het tweetal vluchtte via de Cimbalenstraat.

De afgelopen dagen werden in Maastricht ook al twee overvallen gepleegd op videotheken. De eerste was afgelopen donderdag op een videotheek aan de Ruttensingel. De andere overval vond zondagavond plaats op een videotheek aan de Via Regia. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen deze overvallen.

Schimmert; 15-jarige jongen ernstig gewond door bierglas

Maandagmiddag deed een 15-jarige inwoner van Schimmert aangifte van zware mishandeling. In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.00 uur liep de 15-jarige jongen tijdens het carnavalsfeest in een gelegenheid in Schimmert ernstige snijwonden op aan zijn gezicht. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. Het slachtoffer verklaarde dat iemand met een bierglas heeft gegooid en hij dat in zijn gezicht heeft gekregen. De politie onderzoekt de juiste toedracht van deze zware mishandeling.

Schinnen; prinsenwagen vast op spoorwegovergang

Maandagmiddag omstreeks 15.10 uur kwam tijdens de carnavalsoptocht in Schinnen de prinsenwagen op de spoorwegovergang Nagelbeek -Stationsstraat vast te zitten, waardoor een intercity trein een noodstop moest maken.

De carnavalsstoet trok ter plaatse tegen de rijrichting van het verkeer in.

Nadat de trekker van de prinsenwagen de spoorwegovergang was gepasseerd, gingen bij de overgang de knipperlichten in werking en sloten de bomen. Dit gebeurde nog vóórdat de aanhangwagen met daarop de raad van elf met prinscarnaval was gepasseerd. Hierdoor kwam een spoorboom tussen de trekker en de aanhangwagen te zitten en kon de combinatie geen kant meer op. In allerijl verliet de raad van elf de wagen, wat voor de prins een stuk moeilijker was.

De machinist van de intercity uit Heerlen, bracht zijn trein door een noodstop tijdig tot stilstand. Omstanders hadden inmiddels ook al de betreffende spoorboom handmatig omhoog gedaan.

Maastricht; doorgereden na aanrijding

Maandagavond omstreeks 22.00 uur vond er op de A2 ter hoogte van de Kruisberg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij de bestuurder van een van de auto's is doorgereden. De aanrijding gebeurde op het traject Maastricht richting Eindhoven waar in verband met wegwerkzaamheden de rijbanen zijn versmald en een snelheidsbeperking geldt.

Een 35-jarige inwoonster van Sittard werd door een haar passerende auto in haar linker flank aangereden, waardoor haar auto flinke schade opliep. De bestuurder van de andere auto reed na de aanrijding door. De Sittardse achtervolgde de auto en noteerde het kenteken. De politie onderzoekt de zaak.

Heerlen; kaars oorzaak binnenbrand

Maandagavond omstreeks 21.40 uur werd een brand ontdekt in een woning aan de Nederlandlaan in Heerlen. Het betrof een binnenbrand die ontdekt werd door de bewoonster. Toen de vrouw op een van de kamers op de bovenverdieping aan het strijken was, bemerkte zij een sterke rookontwikkeling in de woonkamer. Op de plaats waar zij eerder een kaars had aangestoken, was er brand ontstaan. Pogingen van de vrouw om het vuur te blussen mislukten. Zij vluchtte naar de buren en waarschuwde de brandweer. De woning liep flinke schade op. Een aangrenzende woning liep rookschade op. Bij de brand werden enkele papagaaien gedood.

Kerkrade; alcoholcontrole

Maandagavond en -nacht hield het verkeershandhavingsteam op de St. Pieterstraat en op de Vauputsweg in Kerkrade alcoholcontroles. Ruim 400 automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Tegen acht van hen werd proces-verbaal opgemaakt, omdat zij meer hadden gedronken dan de wettelijk toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Van twee automobilisten was het bloed/alcoholpromillage zó hoog dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht; aangehouden met boksbeugel en mes

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.35 uur, werd op de Grote Gracht in Maastricht een 18-jarige inwoner uit Gerpinnes (B) aangehouden. De man zat als bijrijder in een auto die op de Grote Gracht reed in strijd met een gesloten verklaring. De man bleek een boksbeugel en een mes bij zich te hebben. Het wapentuig werd in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

---- --