Politie Zuid-Holland-Zuid

08/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-02-2005 - Persberichten District II

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft op maandagmorgen 7 februari in de Dokter van Stratenweg een 29-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. Zij deed aangifte van huiselijk geweld. De man zou haar stelselmatig hebben geslagen en voor de vrouw was de maat vol. De man is na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

FIETSER EN BROMFIETSER IN BOTSING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een bromfietser en een fietser zijn op maandagavond 7 februari in botsing gekomen op de kruising Peulenlaan/Thorbeckestraat. Een 16-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam reed op haar bromfiets op de Peulenlaan. Ze zag op de kruising een 37-jarige man uit Sliedrecht op zijn fiets niet. Dit kwam omdat de fietser achter een auto reed. De man kwam uit de Thorbeckestraat. Beiden kwamen ten val. De fietser is met buikklachten naar het ziekenhuis in Gorinchem overgebracht. De bromfietser had last van hoofdpijn.

PLANTENDIEF GEPAKT
GROOT-AMMERS De politie heeft dinsdagmorgen 8 februari een 52-jarige man uit Groot-Ammers aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. Een man uit de Margrietstraat kwam er op 11 januari j.l. achter dat er iedere keer beukhaagjes en bamboestruiken uit zijn tuin verdwenen. Hij vond ze dan later in de omgeving terug. Om er achter te komen wie dit deed, zette de man na eerst navraag bij de politie te hebben gedaan een camera in zijn vensterbank. Zodoende kwam men er achter dat het om de 52-jarige verdachte ging. Hij verklaarde dat hij nijdig op het slachtoffer was. De verdachte zal de schade van 261 euro vergoeden.

GEDUPEERDEN OPLICHTER GEZOCHT
ALBLASSERDAM - Maandag 7 februari is een 59-jarige man uit den Haag aangehouden op verdenking van oplichting en het venten zonder vergunning. De politie werd geattendeerd op de man door een alerte getuige die gezien had dat de man op het industrieterrein diverse spullen te koop aanbood vanuit zijn achterbak. Toen agenten de man staande hielden, bleek de man diverse nepvideocameras, pannensetten, besteksetten en messensetten in zijn achterbak te hebben. Hierop werd hij aangehouden. Mogelijk zijn er mensen die ondeugdelijke producten van de man gekocht hebben, maar (nog) geen aangifte gedaan hebben. De politie roept gedupeerden op zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANGEHOUDEN VOOR BELEMMEREN WERK AGENTE
ALBLASSERDAM De politie heeft maandagavond 7 februari een 39-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van de belemmering van het werk van een politieagente. De agente hield een radarcontrole op de Edisonweg. De man werd geflitst en besloot daarop met zijn wagen voor de radarauto te gaan staan. De agente sommeerde de man tot twee toe weg te gaan maar dit deed hij niet. Daarop werd hij aangehouden. Tegenover de politie verklaarde hij het niet eens te zijn met de plek waar de radarcontrole werd gehouden. Door zijn wagen voor de flitswagen te zetten, wilde hij een discussie uitlokken.

SUCCESVOLLE ACTIE OM VOLUMECRIMINALITEIT IN TE DAMMEN GORINCHEM De politie heeft op 7 februari de gehele dag toezicht en acties op hotspots gehouden om volumecriminaliteit in de stad aan te pakken. Op de Stationsweg hield de politie toezicht en maakte contact met het publiek. Ook zetten zij tien fietsen in de fietsenstalling ter voorkoming van vernieling of diefstal. Op de Weekmarkt kregen bezoekers flyers uitgereikt van de politie waarop stond hoe je je portemonnee het veiligst kan opbergen. Dit om zakkenrollen tegen te gaan. Ook onderhielden de agenten contact met de kooplui en het publiek. Waar de politie kwam, werd ook direct een preventieve autocontrole gedaan. Zon 300 autos werden gecontroleerd op het zichtbaar achterlaten van waardevolle spullen. 39 voertuigen hadden een zichtbare buit in de auto en 6 voertuigen waren niet op slot. Zij kregen een preventiebericht achter hun ruitenwisser.