Gemeente De Ronde Venen


Willespoort doet mee aan project De Wenswijk

De openbare basisschool Willespoort in Wilnis gaat met de groepen zes, zeven en acht meedoen aan het landelijk project De Wenswijk. De Wenswijk is een project voor basisscholen om met kinderen enkele aspecten van hun woon- en leefomgeving onder de loep te nemen. Het initiatief voor deelname aan het project De Wenswijk komt van de Stichting Milieu Educatie. De gemeente De Ronde Venen ondersteunt dit initiatief van harte.

Voor de gemeente is het betrekken van inwoners bij hun directe woon- en leefomgeving een belangrijk element in het beleidsplan. Maar meestal zijn het de volwassenen die meedenken over en worden betrokken bij hun leefomgeving door bijvoorbeeld het maken van wijkplannen. Het project De Wenswijk biedt een mogelijkheid om ook met kinderen een of enkele aspecten van de woon- en leefomgeving onder de loep te nemen. Voor de kinderen is het een mogelijkheid om ervaring op te doen met onderzoeken, overleggen en presenteren. Uit de praktijk is gebleken dat het enthousiasme van kinderen zorgt voor grotere betrokkenheid van anderen in de wijk.

De Willespoort wordt bij het project ondersteund door de Stichting Milieu Educatie (SME), gemeente De Ronde Venen, NME-centrum De Woudreus en de Stichting Leefbaarheid. Het project start in maart en wordt vóór de zomervakantie afgerond.