Gemeente De Ronde Venen


Expositie foto's Groene Hart in gemeentehuis De Ronde Venen

Maarten Koch_w.bmp

In de maanden februari en maart exposeert fotograaf Maarten Koch, woonachtig in Noorden, landschapsfoto's van De Ronde Venen. De foto's zijn in eerste instantie gemaakt voor Rabobank Veenstromen en sieren de verschillende vestigingen van de bank. In samenwerking met de Rabobank en de gemeente, hangen de foto's nu tijdelijk in de expositieruimte van het gemeentehuis in Mijdrecht.

De foto's vertellen het verhaal van De Ronde Venen en haar omgeving. Meer dan twee jaar, vaak onmenselijk vroeg, moest ik zon, regen, hagel en ijzel voor lief nemen om de ware Ronde Venen in lenzen te vangen, aldus een enthousiaste Maarten Koch. Het gebied, door de eeuwen heen veranderd door drooglegging en ruilverkaveling, heeft een verrassende geschiedenis. Een streek die haar eigenheid heeft kunnen behouden. Met mooi en oer-Hollands licht en grillig weer waardoor zowel watersport als ijspret mogelijk worden. Iedere keer werd ik verrast door alle ruige schoonheid die ik zomaar voor de camera kreeg; telkens weer een cadeautje.

Het resultaat zijn schitterende foto's. De collectie van de Rabobank bestaat uit ongeveer 70 beelden. Daarnaast heeft Koch voor zijn fotostudio in Amstelhoek ook nog een serie in zijn eigen verzameling.

In het gemeentehuis hangen 14 ingelijste foto's en zijn tijdens de reguliere openingstijden te bekijken. Overigens is het de moeite waard de expositie te bezichtigen, aangezien er met het invullen van een eenvoudige prijsvraag het prachtige boek van Koch is te winnen.