Siemens

Persbericht

SBT 0502.640 nl

Zoetermeer, dinsdag 8 februari 2005

Nieuwe serie Fixed Dome cameras van Siemens voor discreet CCTV-toezicht

Siemens Building Technologies brengt een nieuwe serie stijlvolle dome-cameras op de markt. Ze zijn minder opvallend dan de normale PTZ-cameras (pan/tilt/zoomobjectieven) en bestemd voor locaties waar discreet CCTV-toezicht gewenst is. De serie bestaat uit tien modellen: vier vaste dome-cameras met monofocale lens en zes modellen met varifocale lens (inclusief een gecombineerde dag/nacht-camera), waarvan er drie voorzien zijn van een vandalismebestendige behuizing.

Vier monofocale modellen zijn voor opbouw aan het plafond en hebben heldere domes, allemaal 1/3 CCD met 3.7mm lens en zijn het best geschikt voor kleine CCTV-installaties.

Drie 1/4 CCD cameras hebben een varifocale lens, getinte dome en zijn speciaal ontworpen voor inpandig gebruik op plaatsen waar flexibeler toezicht noodzakelijk is. Met een 2,8 5,8mm auto-iris lens hebben ze een breder gezichtsveld dan de meeste cameras. Ze kunnen aan het plafond of de muur gemonteerd worden voor volledige rotatie (360°). Het dag/nacht-model levert 24 uur per dag beelden van uitstekende kwaliteit, waarbij de camera automatisch overschakelt van kleurenbeeld overdag naar zwart-witbeeld zodra het licht afneemt (met gebruik van een infrarood doorlaatfilter).

De drie vandalismebestendige modellen zijn IP66-geclassificeerd en zowel geschikt voor gebruik binnen als buiten. De cameras zijn 360° roteerbaar en kunnen aan het plafond of de muur worden gemonteerd. Ondergebracht in een robuuste, gegoten aluminium behuizing met een stevig omhulsel van getint polycarbonaat, dat inslagen tot 1000 kg kan weerstaan, zijn ze in hoge mate bestand tegen fysiek geweld, bijvoorbeeld op locaties waar de geïsoleerde opstelling van de cameras ze tot gemakkelijk doelwit van agressie maakt.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten, systemen, oplossingen en diensten op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging, toegangscontrole, camerabewaking, gebouwautomatisering en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Arthur van Eunen Tel: (070) 333 2717, E-mail: arthur.van.eunen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/persinfo