Dienstenbond CNV

Zorgverzekeraars - CAO besprekingen van start.
08-02-2005

Op 4 februari 2005 zijn formeel de besprekingen om te komen tot een nieuwe CAO bij Zorgverzekeraars Nederland van start gegaan. De start was verrassend. Vakbonden hebben formeel hun ingediende voorstellenbrieven toegelicht, echter vanuit werkgevers is er nog geen brief gepresenteerd. Werkgevers hebben een mondelinge toelichting gegeven op de omgeving waarbinnen er afspraken gemaakt moeten gaan worden. Hieronder even op hoofdlijnen de te bespreken punten.

De voorstellen van de CNV Dienstenbond zijn:

* Loon over 2004 een incidentele uitkering van 1,5% en met ingang van 1 januari 2005 een structurele salarisverhoging van 1,25%.
* Bij de kinderopvang afschaffing van het genoemde budget en een goede overgangsregeling om negatieve effecten van de nieuwe wet Kinderopvang op te vangen. In de gevallen dat een andere werkgever niet betaalt de werkgeversbijdrage te verhogen tot 1/3.
* Doorbetaling van het tweede ziektewet jaar en goede afspraken rondom reïntegratie.

* Goede studieafspraken om de huidige pensioenregeling om te bouwen naar de nieuwe wettelijke kaders inclusief levensloop.
* Een verhoging van de bijdrage in de ziektekostenverzekering / nominale premie ziekenfonds.

* Vakbondsvoordelen zoals vakbondscontributie en bijdrage kinderopvang via CAO à la carte en een bijdrage voor internationale collegialiteit.

De omgeving van Zorgverzekeraars Nederland:
Door de werkgeversvertegenwoordiging werd een duidelijke uiteenzetting gegeven van de problematiek die aan de horizon verschijnt als gevolg van de invoering van de nieuwe basisverzekering. Ook in de pers is daar veel ophef over gemaakt. De CNV Dienstenbond heeft de publicaties in de pers niet onderschreven. De belangrijkste reden is dat de consequenties op termijn nog niet te overzien zijn en wij niet mee willen doen aan het creëren van onzekerheid.

De werkgeversvertegenwoordiging gaf ook duidelijk aan dat de invoering van de basisverzekering tot het verschuiven van arbeid zal leiden en op termijn ook tot afname van arbeid. Echter de omvang varieerde van 10% tot 20% over een periode van meer dan 3 jaar. Op dit moment is de verwachting dat tot midden 2006 iedereen die thans een baan heeft bij een zorgverzekeraar nodig is. Bij sommige bedrijven is het zelfs denkbaar dat er inhuur zal plaatsvinden vanwege de invoering van de nieuwe basisverzekering. Vooral om alle veranderingen die de nieuwe verzekering met zich meebrengt in goede banen te leiden. Midden 2006 zal blijken in hoeverre er banen verloren gaan die relatie hebben met onder andere behandeling van declaraties. Daartegen over staat dat er ten behoeve van de commerciële kant (bijvoorbeeld het inkopen van zorg) er juist banen bijkomen.

Kortom we moeten voorzichtig zijn met prognoses omtrent verlies van werkgelegenheid.

Echter vanuit deze omgeving zullen de werkgevers met CAO-voorstellen komen. Belangrijk punt zal daarbij zijn om afspraken te maken omtrent employability of verbreding van de inzetbaarheid van werknemers. Dat aspect hebben wij al vele jaren belicht en er staan reeds afspraken in de CAO. Wij zullen dan ook constructief naar de voorstellen kijken en ons inzetten om daar de juiste inhoud aan te geven.

Samenvattend:
Door de CNV Dienstenbond zijn de CAO-voorstellen aan de werkgevers bekend gemaakt. Werkgevers zullen binnenkort aan vakbonden hun CAO-voorstellen kenbaar maken waarbij een belangrijk aspect zal zijn het vergroten van de inzetbaarheid van de werknemers. De volgende afspraak staat gepland op 1 maart 2005.

Heeft u vragen over de cao-besprekingen dan kunt u kontakt opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl)

Nog even dit:
Als er zon een belangrijke tijd van veranderingen voor uw deur staat waarbij het misschien zal gaan over uw werk, uw inzetbaarheid dan weet u dat u een vakbond met mogelijkheden achter u heeft staan. Denkt u maar aan bijvoorbeeld bureau Kans, het financieel adviesbureau of de juridische belangenbehartiging. U weet dat u ergens op kunt rekenen. Spreek uw collega nog eens aan of hij die voorzorg al heeft genomen. Zo niet dan kan dat nog steeds. Door lid te worden van de CNV Dienstenbond. Naast de wetenschap van de individuele (juridische) belangenbehartiging steunt uw collega met zijn/haar lidmaatschap ook nog eens de collectieve belangenbehartiging. Kortom hij/zij steunt uw strijd om te komen tot een goede CAO.