Gemeente Bergschenhoek

Werkgroep jeugd
De Werkgroep Jeugd heeft de georganiseerde activiteiten van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Bergschenhoek in het jaar 2004 geëvalueerd.

De werkgroep bestaat uit: Stichting jeugd en jongerenwerk Bergschenhoek, politie, jongerenwerkers en gemeente. Het doel van deze werkgroep is het bereiken van overeenstemming tussen verschillende belanghebbenden over welke activiteiten met welke frequentie onder welke voorwaarden door de stichting jeugd- en jongerenwerk georganiseerd kunnen worden. Om uiteindelijk uitvoer te geven aan het gemeentelijk jeugdbeleid door de stichting jeugd- en jongerenwerk Bergschenhoek.

De periode 2004 is door de werkgroep geëvalueerd. Over het algemeen kan gesteld worden dat deze periode als zeer positief is ervaren. Uit de evaluatie blijkt dat er bij de betrokken partijen nauwelijks meldingen of klachten zijn geweest over overlast die direct in verband staan met de activiteiten van de stichting jeugd en jongerenwerk Bergschenhoek.

Aan de hand van de evaluatie en de wensen bij de verschillende partijen heeft het college besloten dat de volgende activiteiten tot en met december 2005 georganiseerd mogen worden.

Tienerdisco: 1 keer in de drie weken, voor jeugd tot 16 jaar (grote zaal spectrum)
Soosavond: elke vrijdagavond en zaterdagavond soosavond vanaf 16 jaar (kleine barruimte), mits de stichting op hetzelfde moment geen andere activiteiten organiseert in de grote zaal van het Spectrum. Minidisco: 1 keer in de drie weken voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar (grote zaal spectrum)
Huiskamerproject: dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag, zondagmiddag, dinsdagavond, donderdagavond en zondagmiddag voor jeugd vanaf 12 jaar.
Sociaal cultureel: één keer per maand een sociaal-culturele activiteit in de grote zaal van het spectrum voor jeugd vanaf 16 jaar. Op de donderdagavond tot 23.00 uur of vrijdagavond tot 01.00 uur of zaterdagavond tot 01.00 uur. (Op de donderdagavond mogen geen alcoholische dranken worden geschonken)
Filmavond: 1 keer per maand op een doordeweekse dag (voorkeur woensdag) een filmavond voor jongeren vanaf 14 jaar in de grote zaal van het Spectrum tot uiterlijk 23.00 uur waarbij geen alcoholische dranken worden geschonken.
Disco: 2 keer per jaar een discoactiviteit voor jongeren vanaf 16 jaar in de grote zaal van het Spectrum.

Deze activiteiten mogen georganiseerd worden onder de volgende voorwaarden:


* 1. Bij overlast tijdens activiteiten is een volwassen vrijwilliger van de Stichting bereikbaar op het volgende nummer: 010-5211133. Vrijwilligers ondernemen gelijk actie bij melding van overlast tijdens activiteiten. The Point/stichting draagt zorg voor bekendmaking van het nummer in de directe omgeving
- Wanneer blijkt dat de overlast niet wordt veroorzaakt door bezoekers van een activiteit van de stichting, wordt de politie gewaarschuwd.

- Indien het probleem niet ter plekke kan worden opgelost, wordt de politie gewaarschuwd. Er wordt achteraf melding gemaakt bij de gemeente door de beroepskrachten.

- Indien probleem ter plekke wordt opgelost vind terugkoppeling plaats naar de gemeente en politie door de beroepskrachten.
* 2. Bij vandalisme en vernielingen is het 1e aanspreekpunt de politie, politie koppelt dit terug naar beroepskrachten en gemeente tijdens het tweewekelijks overleg.
* 3. Het nieuwe, door collegebesluit d.d. 25 januari, vastgestelde pasjesprotocol, wordt van kracht

* 4. Politie wordt op de hoogte gesteld indien bezoekers worden geweigerd of wanneer een pasje wordt ingenomen.
* 5. De Stichting/ the Point en de politie overleggen structureel 1x per kwartaal over de gang van zaken en zonodig meerdere keren.
* 6. Politie, beroepskrachten en gemeente hebben maandelijks overleg inzake het jeugd- en jongerenwerk in Bergschenhoek waaronder de activiteiten van de stichting jeugd- en jongerenwerk Bergschenhoek.

* 7. Per Sociaal-culturele (m.u.v. de filmavonden) en discoactiviteit activiteit zal er door de organiserende partij een draaiboek worden opgesteld waarbij extra afstemming plaats vindt tussen stichting, politie, omwonenden en gemeente.
* 8. Indien er zich excessen voordoen zal de Werkgroep Jeugd eerder bijeenkomen.

* 9. Er wordt niet gewerkt aan het mobiliseren van de grote bezoekersaantallen. De stichting zal het aanbod van activiteiten onder de aandacht te brengen van doelgroep. Daarnaast zal de stichting onderzoeken op welke wijze, naast gematigde advertenties in de heraut, het activiteitenaanbod onder de aandacht van de doelgroep gebracht kan worden. Te denken valt aan ICT, Internet en sms. Uitvoering hiervan gaat in overleg met de gemeente.
* 10. Per halfjaar wordt door de stichting een overzicht overlegd met daarin het aantal verstrekte pasjes per gemeente en per leeftijdscategorie (16+ en 16-) dit voor het eerst voor 1 juni en voor 1 december 2005.

* 11. Na besluitvorming over het voorstel door het college worden activiteiten en bovenstaande afspraken/maatregelen gepubliceerd op de gemeentepagina in de Heraut.

* 12. Bovenstaande maatregelen/afspraken zijn van toepassing op alle activiteiten.

* 13. Voor het gebruik van de grote zaal voor 16+ activiteiten dient per keer een (evenementen)vergunning aangevraagd te worden, dit minimaal 6 weken van tevoren.

* 14. Voor de grote zaal is er geen drank- en horecavergunning. Een ontheffing moet dus per keer worden aangevraagd om zwakalcoholische dranken te kunnen schenken. Deze dient tegelijkertijd aangevraagd te worden bij de evenementenvergunning.


* 15. Er vinden geen gelijktijdige activiteiten plaats in de grote zaal en in de kleine zaal.

* 16. Bij een andere invulling van de soosavond (muzikaal, drive-in show, of andere activiteiten) zal per keer bekeken worden of een vergunning nodig is. Stichting en vrijwilligers zullen tijdig de activiteitenplanning bij de gemeente aanleveren.

De bovenstaande kaders voor activiteiten en voorwaarden zullen ook gepubliceerd worden op deze website.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 08 februari 2005 - Techniek Aralto ICT