Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 1 februari 2005

Ondertekening van nieuwe CAO bij Fortis Bank België

De directie en de vakbonden BBTK, LBC-NVK en CNE-GNC. van Fortis Bank België hebben deze namiddag het voorstel van de sociale bemiddelaar aanvaard, en hebben aansluitend een nieuwe CAO ondertekend. Deze nieuwe CAO heeft een duur van 5 jaar.

`Het akkoord is redelijk, evenwichtig en logisch,' aldus Herman Verwilst, Fortis Bank Directievoorzitter. ` We engageren ons tot een tewerkstellingsgarantie van 5 jaar, te evalueren na 3 jaar. Om dit waar te maken worden initiatieven geformuleerd om het werk, in een concurrentiële omgeving, beter te organiseren, onze dienstverlening nog te verbeteren en ons marktleiderschap te handhaven. Mocht er desondanks toch een reorganisatie nodig zijn, dan bevat het akkoord stevige garanties voor een sociaal verantwoorde oplossing .'

De CAO bevat drie luiken met volgende krachtlijnen:

Tewerkstellingsgarantie

· Een tewerkstellingsgarantie van 5 jaar met een evaluatie na 3 jaar.
· Bevestiging van het herenakkoord over het maximum aantal zelfstandige kantoren (30% én 300).

Sociaal plan in geval van herstructurering Indien interne herstructureringen dienen te gebeuren, voorziet het sociaal plan onder andere :
· Het aanbieden van een andere job binnen de onderneming met een aangepaste opleiding en begeleiding.

· Indien geen gelijkwaardige functie beschikbaar is, de mogelijkheid tot een vrijwillig vervroegd vertrek vanaf een zekere leeftijds- en anciënniteitsgrens met een gewaarborgd minimum loon.

Organisatie van het kantorennet en optimalisering van de dienstverlening aan de klanten
· Mogelijkheid tot meer zaterdag- en laatavondopenstellingen, voor de kantoren vanaf 6 «voltijdse equivalenten» (FTE), in overleg met de lokale syndicale afvaardiging en met de Ondernemingsraad.

· De ponderatie voor zaterdagprestaties gaat van 160% naar 150%.
· Alle commerciële adviseurs die zaterdagprestaties leveren, ontvangen onder bepaalde voorwaarden een jaarlijkse premie van 100 euro.
· Het werkoverleg na de openingsuren zal op maximum 6 keer per jaar gebracht worden.


· Een verhoging van het aantal jobs in het kantorennet met 150 FTE bovenop het budget eind 2004

· De verbintenis van de directie om de elf projecten te realiseren die samen met de vakbonden in september werden gedefinieerd. De projecten beogen een optimalisatie van de organisatie in de kantoren en van de kwaliteit van de dienstverlening.

Perscontacten: +32 (0)2 565 35 84

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 26,4 miljard (31/12/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com