Dienstenbond CNV

Getronics - Definitieve voorstellenbrief CAO
08-02-2005

De CAO van Getronics is op 1 januari 2005 afgelopen. Het is dus tijd voor een nieuwe CAO. Gelet op de recente overname van PinkRoccade lijkt enige haast geboden. Hoe gaan we hiermee om?

In 2005 zullen we hard aan de slag moeten om belangrijke themas nader uit te werken. Het gaat dan om grote, technische onderwerpen. Te denken valt aan:

Arbeidsongeschiktheid en reïntegratie
In de Stichting van de Arbeid zijn hierover afspraken gemaakt, maar deze worden op verschillende manieren uitgewerkt. CNV Dienstenbond wil dat iedereen die ziek wordt het eerste jaar gewoon 100% krijgt doorbetaald. In het tweede jaar ligt de bodem op 70%. Indien een medewerker aan het reïntegreren is, kan dit percentage omhoog.

Pensioen en levensloop
In het Sociaal Akkoord tussen vakbeweging, werkgevers en overheid zijn hierover afspraken gemaakt. In feite worden vroegpensioenregelingen relatief duurder dan vroeger en daarmee vaak onmogelijk. Ook bij Getronics zal de regeling moeten worden aangepast omdat de richtleeftijd verhoogd wordt naar 65 jaar. Vervolgens gaan we kijken of het mogelijk is om medewerkers toch eerder dan 65 jaar met pensioen te laten gaan. Levensloop biedt de mogelijkheid om gedurende het arbeidzame leven er tijdelijk tussenuit te gaan. We moeten nog eens indringend praten over de financiering en de haalbaarheid daarvan.

Overname PinkRoccade
Daarnaast spelen er nog wat kleinere onderwerpen waar we een beslissing over moeten nemen. Bovendien speelt de mogelijke overname van PinkRoccade ons parten. Hoe moeten wij aankijken tegen de verhouding tussen de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden van PinkRoccade en Getronics? Als CNV Dienstenbond zullen wij onze inzet en tactiek bij de CAO-onderhandelingen bij beide bedrijven in ieder geval zorgvuldig coördineren. Want u kunt ervan uitgaan dat van werkgevers hetzelfde verwacht mag worden. Wij zullen verder zeker opheldering gaan vragen over hoe in de top van het gefuseerde bedrijf hier precies aan wordt gekeken.

De definitieve voorstellen
In de bijlage treft u de definitieve voorstellenbrief aan voor de komende CAO. Deze is in samenwerking met de kadergroep samengesteld op basis van uw reacties en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond.

Vragen?
Als u vragen heeft kunt u per mail contact met ons opnemen via m.limmen@cnvdibo.nl Maar u kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer (023)5670686.