Politie Twente

dinsdag 8 februari 2005

Intensieve samenwerking politie Twente, Justitie, Brandweer en gemeente werpt vruchten af

Inval politie twente: tien verdachten aangehoudenin hengelo

De politie Twente heeft in samenwerking met Justitie, Brandweer en gemeente Hengelo vandaag, 8 februari, een omvangrijke inval gedaan in een pand aan de Enschedesestraat in Hengelo. Bij de inval zijn tien verdachten aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar. De politie en Justitie verdenken de verdachten van misdrijven op het gebied van handel in verdovende middelen, diefstal en heling en illegaal verblijf.

De inval vond plaats naar aanleiding van een onderzoek. De politie in Hengelo heeft dit onderzoek in november 2004 gestart, omdat de buurtbewoners klachten over overlast hebben gemeld. Bovendien had de politie al snel het vermoeden dat de verdachten vanuit het betreffende pand strafbare feiten pleegden.

Bij de inval trof de politie in het pand dertien mensen aan waarvan er tien zijn aangehouden. Vier van de tien verdachten verblijven illegaal in Nederland. In het pand werden diverse goederen gevonden, zoals autoradio's, fietsen en telefoons: mogelijk afkomstig van diefstal. Ook is er hard- en softdrugs aangetroffen. Tevens werden er spullen gevonden die in overtreding zijn met de wet wapens en munitie. Uit het onderzoek is tot op heden niets gebleken van misbruik van minderjarige meisjes of de aanwezigheid van prostituees.

De Brandweer heeft het pand gezien de huidige staat onbewoonbaar verklaard. De gemeente Hengelo zorgt voor herhuisvesting van de bewoners die momenteel niet worden ingesloten bij politie of Justitie. Aan de actie hebben tientallen mensen van de verschillende disciplines deelgenomen.