Persberichten dinsdag 8 februari

's-Hertogenbosch 08-02-2005

INBRAAK SCHOOL - VERDACHTE AANGEHOUDEN

Rosmalen - Maandagavond is aan de Terpeborch in zijn woonplaats Rosmalen een 20 jarige inbreker aangehouden De verdachte kwam met een computerbeeldscherm een schoolgebouw uitgelopen, werd door een getuige aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag is in de Karrenstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 33 jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij wordt er van verdacht een 33 jarige portier van een horecagelegenheid met een bierglas in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer is aan opgelopen snijwonden in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is ingesloten.

AANGEHOUDEN TIJDENS VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag ontstond er in het cultureel centrum De Helftheuvel in 's-Hertogenbosch een ruzie waarbij enkele tientallen personen betrokken raakten. De gewaarschuwde politie probeerde de partijen te scheiden. Toen een agent één van de betrokkenen bij de arm pakte om hem naar de uitgang te brengen zag een andere agent dat een 44 jarige Bosschenaar probeerde zijn collega met een stoel te slaan. De agent kon dit voorkomen door de Bosschenaar met pepperspray in hert gezicht te sluiten. De Bosschenaar is aangehouden en maandagavond na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Er zijn verder geen aanhoudingen verricht en niemand heeft aangifte gedaan.

BELEDIGING

's-Hertogenbosch - 'Kankerlijers' - 'Vuile NSB'ers' - 'Vuize Nazi's' - ' Kikkeroog' - 'Vuile Turk'. Zomaar een bloemlezing van beledigingen die agenten maandagavond naar het hoofd geslingerd kregen door een 24 jarige Utrechtenaar toen hij aangesproken werd op zijn rijgedrag. Hij reed op zijn fiets zonder verlichting op de Havendijk door een rood verkeerslicht. Hij is aangehouden en na het opmaken van enkele processen-verbaal diezelfde avond weer in vrijheid gesteld.

ILLEGAAL TAXIVERVOER

's-Hertogenbosch - Maandagavond is op de Markt in 's-Hertogenbosch van een 40 jarige Bosschenaar de personenauto in beslag genomen. De man wordt er van verdacht een thuisbrengservice te runnen zonder de vereiste vergunning in het kader van de Wet Personenvervoer.

BEDREIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Parade in 's-Hertogenbosch een 22 jarige inwoner van Drunen aangehouden. Hij werd vanwege zijn gedrag aangesproken door de beveiliging van een horecagelegenheid De verdachte maakte het gebaar een vuurwapen te pakken, plaatste vervolgens zijn wijsvinger tegen het hoofd van een beveiligingsmedewerker en zei dat hij hem een kogel door het hoofd zou schieten. Hij is daarop door de beveiliging aangehouden en onmiddellijk overgedragen aan de politie.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag is van een 21 jarige Bosschenaar het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Bossche Pad terwijl hij veel te diep in het bekend glaasje had gekeken.

AANGEHOUDEN MET DRANK OP

Vught Aan de Taalstraat heeft de politie tijdens een alcoholcontrole in de nacht van maandag op dinsdag een 41-jarige man uit Vught aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.00 uur, werd op de Prior van Milstraat in Uden een 20-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VECHTPARTIJ

Uden - In de nacht van maandag op dinsdag zijn drie jongeren van 17 jaar uit Uden aangehouden. Ze waren betrokken bij een vechtpartij op de Markt in Uden. Daarbij was een 19-jarige jongen uit Uden mishandeld. Na verhoor zijn ze in de loop van dinsdagochtend heengezonden.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Uden - In de nacht van maandag op dinsdag is een 19-jarige jongen uit Veghel aangehouden. Op de markt in Uden beledigde de jongen twee surveillerende politiemensen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

AUTO IN BRAND

Veghel - In de nacht van maandag op dinsdag werd een autobrand gemeld op de Melisselaar in Veghel. Door de brandweer werd het vuur geblust. De auto brandde geheel uit. Het vermoeden bestaat dat de auto is aangestoken. De politie stelt een onderzoek in.

GESTOLEN AUTO UITGEBRAND

Uden - Dinsdagochtend werd een autobrand gemeld op de Torenweg in Uden. Daar bleek een auto in brand te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de hele auto verloren ging. Na onderzoek bleek, dat de auto eerder die nacht was gestolen vanaf Busselstraat in Uden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Oss - In de nacht van maandag op dinsdag is een 38-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin uit Oss te hebben mishandeld. Ook heeft de man bij zijn buren een ruit ingeslagen. Daarbij liep hij zodanige verwondingen op, dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Na behandeling daar is hij voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN UIT OSS AANGEHOUDEN

Oss - in de nacht van maandag op dinsdag werd gemeld dat een jongen overlast veroorzaakte op de Molenstraat in Oss. Bleek dat een 19-jarige jongen uit Oss voorbijgangers lastig viel. De jongen, die onder invloed was, is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij tegen de ochtend heengezonden.

GEWAPENDE OVERVAL OP WINKEL

Heesch - Dinsdagmorgen werd een overval gemeld op een winkel aan de Schoonstraat in Heesch. Even na 08.00 uur drongen twee mannen in carnavalskleding de winkel binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers en klanten met een vuurwapen. Onder bedreiging met het vuurwapen namen ze een viertal kassalades mee. Op een van de medewerkers, die zich verzette tegen de overval werd geschoten. De man raakte daarbij licht gewond. De twee overvallers wisten met hun buit in een auto, met daarin een derde man, te ontkomen. De auto betrof een grijze hatchback. Korte tijd later werd deze auto brandend aangetroffen in een bosperceel aan de Brede Zanddreef in Heesch. Hij bleek eerder te zijn gestolen.
De politie is op zoek naar getuigen die dinsdagmorgen iets hebben gezien tussen 07.45 en 08.45 uur rond de supermarkt aan de Schoonstraat of het bosperceel aan de Brede Zanddreef in Heesch. De politie is bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Boxmeer - Maandagavond is een 50 jarige man uit Boxmeer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Steenstraat in Boxmeer een 60-jarige man uit Wanroij te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd in de horecageldeenheid geslagen en raakte daardoor buiten bewustzijn. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Tegen de 50--jarige man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later die avond heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxmeer - In de nacht van maandag op dinsdag, even na 01.30 uur, werd op de Rijksweg A73 onder Boxmeer een 44-jarige man uit Nijmegen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Beers - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.45 uur, werd een eenzijdig ongeval gemeld op het Kerkveld in Beers. Aldaar was een auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Dordrecht tegen een langs de weg staande boom gereden. In de auto zaten totaal vier personen, een van deze passagiers zat bekneld in de auto en is door de brandweer uit het wrak bevrijd. Naast de bestuurder raakten ook de drie passagiers, vrouwen van 14 en 42 jaar en een man van 45 jaar uit Zwartewaal gewond. Een van hen raakte zwaar gewond. Ze zijn allen overgebracht naar ziekenhuizen in Boxmeer en Nijmegen. Daar het vermoeden bestaat dat de bestuurder te veel gedronken had, is van hem een bloedproef genomen.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Grave - In de nacht van maandag op dinsdag is een 19-jarige jongen uit Grave aangehouden. De jongen beledigde twee op de Rogstraat in Grave surveillerende politiemensen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.