Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 08-02-2005

Vijf autos betrokken bij aanrijding
ASSEN Dinsdagmorgen tegen 9.00 uur stonden vier autos te wachten voor het rode licht op de Balkenweg. Een 24-jarige vrouw uit Bovensmilde, komend uit de richting van haar woonplaats, zag dit te laat en botste tegen de achterste wachtende auto. Die botste weer tegen de auto daarvoor en zo verder, tot alle autos elkaar geraakt hadden. Twee bestuurders raakten licht gewond. Drie autos moesten worden afgesleept. (05-112093)

Verkeerscontrole gehouden
EMMEN Dinsdagmiddag is op drie plaatsen in Emmen een verkeerscontrole gehouden. Op de Hoofdstraat, Kerkhoflaan en Statenweg werden met name bromfietsers en automobilisten aan de kant gezet. Dertien autobestuurders droegen hun gordel niet. Een bekeuring is uitgedeeld voor het niet hands free telefoneren. Van de drieënzeventig gecontroleerde bromfietsen kregen er achttien een bekeuring. Twee bromfietsen hadden de remmen niet in orde. Elf reden met een te hoog vermogen. Drie bromfietsers reden zonder helm. (05-112225)

Verdachte van auto-inbraken op heterdaad opgepakt ASSEN Dinsdagmiddag is een 24-jarige man uit Assen aangehouden bij het Forum. Hij had in meerdere autos ingebroken. Getuigen hadden gezien dat hij ramen van autos in het centrum van Assen had ingeslagen en hadden dit gemeld bij de politie. Agenten troffen na een zoekactie de man aan op een fiets op het Koopmansplein. Hij probeerde te vluchten via winkels maar werd uiteindelijk aangehouden. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (05-112217)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 06 22662875.