Politie Zaanstreek-waterland


ASSENDELFT, KANAALDIJK

Politie lost inbraak op

Naar aanleiding van sporenonderzoek na een inbraak heeft de politie een 22-jarige Zaandammer aangehouden. Eind januari werd op de kanaaldijk een inbraak in een woonboot ontdekt. Er was een raam vernield en binnen waren kasten doorzocht. Een lege kluis en wat sieraden werden weggenomen. De technische recherche trof een schoenspoor aan dat zij konden koppelen aan de Zaandammer. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij vertelde dat hij de kluis na openbreken in de Zaan heeft gedumpt. De recherche gaat de brandweer verzoeken de kluis boven water te halen.

14:25 06-FEB-05
PURMEREND, GANGESLAAN

Jongen aangehouden na mishandeling

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een even oude plaatsgenoot. De jongen stond naar een partijtje voetbal te kijken toen hij door een hem onbekend persoon werd aangesproken waarna deze hem zou hebben getrapt en geslagen. Het slachtoffer zou na het ontvangen van slagen en trappen tegen het hoofd enige tijd bewusteloos zijn geweest. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte was bij het arriveren van de agenten gevlucht maar zijn identiteit kon na enig onderzoek worden vastgesteld. De verdachte kwam zich de volgende ochtend op het politiebureau melden waarna hij is ingesloten.

02:00 08-FEB-05
WIJDEWORMER, RIJKSWEG A7

Rijbewijs kwijt na snelle rit

De politie heeft het rijbewijs van een 38-jarige man uit Ridderkerk ingevorderd omdat hij met een snelheid van 200 kilometer per uur over de snelweg reed terwijl daar maximaal 120 kilometer per uur is toegestaan. De man vertelde dat hij autoverkoopadviseur was en wilde testen of de auto voldeed aan de door de fabrikant opgegeven prestaties. De verdachte is na verhoor heengezonden.

17:13 07-FEB-05
ZAANDAM, PANNEROODSTRAAT

Vrouw zwaar gewond bij aanrijding

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een vrouw uit Zaandam haar voet heeft verloren. De vrouw reed met haar fiets over De Weer vanuit de richting van de Tjotterlaan in de richting van de Panneroodstraat. Zij sloeg, vermoedelijk zonder richting aan te geven, linksaf waarbij zij werd aangereden door een personenauto die in dezelfde richting iets achter haar reed, bestuurd door een 36-jarige Zaandammer. Door de aanrijding werd de voet van de vrouw van haar onderbeen gescheiden. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


09:59 08-FEB-05
VOLENDAM, HYACINTENSTRAAT

Man valt van zolder

De politie heeft een ambulance met een patiënt met nekletsel en een hoofdwond begeleid naar het VU-ziekenhuis. Bij een aannemersbedrijf was een 23-jarige werknemer van een zoldertje in een loods ongeveer vier meter naar beneden gevallen en op zijn hoofd terecht gekomen. Het ambulancepersoneel heeft met de artsen van de traumahelikopter het slachtoffer gestabiliseerd. De arbeidsinspectie is door de aannemer in kennis gesteld van het ongeval.

12:17 08-FEB-05
LANDSMEER, SPORTLAAN

Na rijbewijs nu ook auto kwijt

De politie heeft een personenauto in beslag genomen omdat de bestuurder zonder rijbewijs reed. De agenten wisten dat de 19-jarige man uit Landsmeer zijn rijbewijs drie weken eerder was ingevorderd omdat hij met veel te hoge snelheid door de bebouwde kom had gereden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-080205

14:15-17:15 07-FEB-05
ZAANDAM, ZUIDERVAART/DE WEER

Passagier zonder gordel krijgt drie boetes

Tijdens een gordelcontrole op de Zuidervaart, de Weer en de Koningin Julianaweg in Zaandam ontvingen maandagmiddag tien inzittenden een boete van E 45,00. Een 35-jarige bestuurder uit Zaandam ontving twee boetes: één voor het niet dragen van de gordel en één voor het zich niet kunnen legitimeren. Zijn passagier kreeg maar liefst drie boetes, hij had namelijk ook nog een valse naam opgegeven. Tijdens de controle werden verder nog twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden.

01:20 08-FEB-05
ZAANDAM, OOSTZIJDE

Onder invloed

Op de Oostzijde in Zaandam werd in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige automobiliste uit Zaandam aangehouden. De vrouw had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. De vrouw was een aantal jaren geleden ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij kan rekenen op een boete van minimaal E 300,00.


08:50-11:54 07-FEB-05
PURMEREND, JAAGWEG

Weinig hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg hielden de meeste bestuurders zich maandagochtend keurig aan de snelheid. Enkele tientallen hardrijders werden op de foto gezet terwijl ruim tweeduizend voertuigen de controle passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.


---- --