Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


08 februari 2005


Harderwijk - Bestelauto uitgebrand


Op dinsdag (08-02) ontstond er rond 00.30 uur een autobrand op een parkeerplaats aan de Waltorenstraat. Een omwonende had een knal gehoord en zag even later rook uit een bestelauto komen. De brandweer kwam ter plaatse en had de uitslaande brand snel onder controle. Twee auto's die naast de brandende auto stonden geparkeerd liepen door de hitteontwikkeling aanzienlijke schade op. Ook een nabij gelegen winkelpand liep lichte schade op. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De bestelauto was grotendeels verwoest en moest worden weggesleept.


Harderwijk - Containerbrand

Op dinsdag (08-02) ontstond er rond 01.00 uur een containerbrand naast een flat aan de P.C. Boutenslaan. Er ontstond veel rookontwikkeling. De brandweer werd gealarmeerd en had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Putten - Verkeersongeval

Twee automobilisten werden maandagmorgen verrast toen er opeens voor hen twee auto's in een slip raakten en dwars op de rijbaan cq in de berm tot stilstand kwamen. Om een aanrijding te voorkomen moest de eerste automobilist, een 39-jarige man uit Nunspeet, uitwijken en raakte toen auto nummer twee, bestuurd door een 27-jarige man uit Vollenhoven. Het bleef beperkt tot materiële schade zodat men de reis kon voortzetten.
Van de bestuurders van de slippende auto's zijn geen gegevens bekend.


Vaassen - Verkeersongeval

Een 19-jarige fietser uit Vaassen verleende geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit Epe en botste tegen de achterzijde van de auto. Het ongeval vond plaats op maandag-middag (07-02) op de kruising Krugerstraat en Tuindorpweg. De fietser bleef ongedeerd en de auto raakte licht beschadigd.


Hattemerbroek - Verkeersongeval

Een 29-jarige automobilist uit Dedemsvaart verloor op maandagavond (07-02) de macht over het stuur op de A28. De auto belandde eerst in de berm aan de linkerzijde van de rijbaan om vervolgens in de vangrail aan de rechterzijde van de rijbaan tot stilstand te komen. De bestuurder bleef ongedeerd en de auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Wezep - Kop-staartbotsing

Een 39-jarige automobiliste uit Hattemerbroek kon haar auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste op een stilstaande tractor met oplegger voor haar, bestuurd door een 32-jarige man uit Wezep. Het ongeval vond plaats op maandagmiddag (07-02) op de Rondweg. De auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Putten - Doorrijden na aanrijding

Een 59-jarige automobilist uit Utrecht parkeerde op dinsdag (08-02) tussen 08.00-10.00 uur zijn auto aan de Gervenhof. Daarna is hij naar de Postweg gereden en ontdekte even later dat zijn auto aan de rechter voorzijde was beschadigd. De schade is dus toegebracht in één van beide straten en mogelijk heeft de veroorzaker hier niets van gemerkt. De politie verzoekt deze automobilist alsmede mogelijke getuigen zich te melden via 0900 8844.


Ermelo - (Paas)haas onder invloed

Een 23-jarige man uit Ermelo werd maandagavond (07-02) in kennelijke staat aangetroffen op de Stationsstraat. De politie moest even goed kijken want de man was verkleed als haas.
Door de val had de man zijn gezicht enigszins beschadigd. Aangezien het nog een beetje vroeg is voor de paashaas, stelde de politie een onderzoek in. Al snel bleek dat de man
de vorige dag carnaval had gevierd. Hij kreeg een boete uitgereikt voor openbare dronkenschap.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --