Gemeente Alkmaar


Veel reacties op rotonde Bergerweg/ Oude Hoeverweg

Alkmaar, 8 februari 2005

De bewoners van Alkmaar West hebben massaal gereageerd op de vraag hoe de rotonde op de Bergerweg/ Oude Hoeverweg ingericht moet worden. Maar liefst 1150 brieven kwamen er binnen bij de gemeente.

De kruising Bergerweg is in het kader van Bus-on-line (de snelle busverbinding tussen oost en west Alkmaar) grondig verbouwd. Op de kruising Bergerweg/ Oude Hoeverweg is een rotonde gekomen. De gemeente heeft de inwoners van Alkmaar West gevraagd mee te denken over de invulling van de rotonde.

1150 reacties
Half december hebben alle inwoners van Alkmaar West een brief gekregen over de invulling van de rotonde. Ook op de rotonde staan grote borden met daarop de vraag om ideeën aan te leveren. Zo zijn er ook reacties gekomen uit andere delen van Alkmaar, maar ook vanuit Egmond en Bergen. De hoeveelheid reacties was overweldigend: er kwamen 1150 reacties binnen. 450 Wijkbewoners gaven aan de rotonde het liefst met groen te zien. De overige 660 bewoners gaven de voorkeur aan voor kunst, al dan niet gecombineerd met groen.

Rotonde zaait verdeeldheid in gezin
In de reacties hadden bewoners ook al aangegeven of hun voorkeur uitging naar abstracte of realistische kunst, maar, ook met het oog op vandalisme, kunst gecombineerd met doornig struikgewas. In één gezin is zelfs over de invulling van de rotonde gestemd: de kinderen wilden het liefst een fontein en de ouders abstracte kunst.

Werkgroep `Rotonde Bergerweg/ Oude Hoeverweg'
Ruim 500 wijkbewoners hebben zich aangemeld voor de werkgroep "Rotonde Bergerweg / Oude Hoeverweg". Deze mensen worden binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond in maart. De werkgroep gaat zich onder andere buigen over de ideeën die al zijn aangeleverd. Tijdens de informatieavond worden uit de 500 geïnteresseerden de leden voor de werkgroep gekozen.

8 februari 2005