Universiteit Twente

Roessingh R&D-directeur Maarten IJzerman benoemd tot hoogleraar UT

De Universiteit Twente heeft dr. Maarten IJzerman benoemd tot hoogleraar Clinical Assessment of Neuro-Rehabilitation Technology. UT-rector prof. Henk Zijm heeft dit op 7 februari bekendgemaakt tijdens de feestelijke opening van de nieuwbouw van Roessingh Research & Development in Enschede. IJzerman is hier wetenschappelijk directeur. Hij wordt hoogleraar bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.
IJzerman (36) studeerde Fysiotherapie in Enschede, en Bewegingswetenschappen en Klinische Epidemiologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde in 1997 aan het Biomedisch Technologisch Instituut van de Universiteit Twente. Sinds dat jaar is hij verbonden aan Roessingh Research and Development in Enschede. Vanaf 2000 is hij daar wetenschappelijk directeur. IJzerman heeft vele publicaties op zijn naam, over diverse aspecten van revalidatietechnologie: ontwikkeling van prothesen en orthesen, functionele elektrostimulatie, pijnbestrijding. Roessingh Research and Development BV is de zelfstandige onderzoeks-`tak' van revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede. In 2003 heeft minister Hoogervorst Het Roessingh erkend als nationaal innovatiecentrum voor pijnrevalidatie en revalidatietechnologie. Dit is in belangrijke mate te danken aan de inspanningen van Roessingh R&D. Het centrum heeft een grote naam opgebouwd en is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Dankzij de nieuwbouw, op 7 februari geopend door burgemeester Jan Mans van Enschede, kan het centrum haar onderzoeksambities verder verwezenlijken. De wetenschappelijke kwaliteit wordt nog eens extra onderstreept met de benoeming van IJzerman.
Roessingh R&D en de UT hebben een hechte relatie in het gemeenschappelijke Centre for Rehabilitation Technology (CeRT). Contactpersoon: Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244

Laatst gewijzigd op 08-02-2005 © Universiteit Twente Printversie (opent in een nieuw venster)