Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 8 februari 2005

Politie is redelijk druk geweest tijdens uitgaansavond

BERGEN OP ZOOM: Het was op maandagavond vooral op straat te doen met de sketches en toneelstukjes. De sfeer was gezellig en later op de avond ging het publiek meer de kroegen in. In de nacht waren er diverse opstootjes maar die zijn door de politie vrij snel in de kiem gesmoord. Rond 22:00 uur komt er een melding binnen van een vermist kind maar die wordt al weer snel aangetroffen. Bij een winkel aan de Lindebaan is een steen door de ruit gegooid en er zijn goederen uit de winkel weggenomen. In de Fortuinstraat is een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij de politie te paard aan het treiteren was. Hij hield de teugels van de paarden vast. De ruiter heeft diverse malen gevorderd los te laten maar de man bleef volharden. De ruiter zag zich genoodzaakt de man een aantal keren te slaan. Hierop liet de verdachte nog niet los en uiteindelijk zijn andere agenten bijgesprongen en hebben de verdachte aangehouden. Op het Sint Catharinaplein is iemand onwel geworden en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Aan de Fortuinstraat is iemand aangehouden voor openbare dronkenschap. De verdachte weigerde zijn naam te geven en is ter ontnuchtering ingesloten.

Rond een 2:00 uur krijgt de politie melding van een opstoot op het Sint Catharinaplein. In verband met de dreigende sfeer is besloten het gehele plein te ontruimen. Met meerdere agenten is het plein op linie schoongeveegd en zijn er drie personen aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Bergen op Zoom die begon te vechten nadat hij gevorderd was het plein te verlaten. Ook een 20-jarige man uit Bergen op Zoom had moeite om goed te luisteren en ging niet in op de vordering. Hij is aangehouden. Een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom vond het nodig om tijdens de ongeregeldheden de agenten te beledigen. Tijdens haar aanhouding probeerde zij nog een broodje met beleg in het gezicht van een van de agenten te duwen. Verder zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor wilplassen.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond is In een woning aan de Mondafseweg ingebroken. De dader heeft eerst geprobeerd de achterdeur te forceren en toen dat niet lukte is met een stoeptegel een ruit ingegooid. Hij is daarna de woning binnen gegaan waarna het alarm in de woning afgegaan is. Vermoedelijk is er niets uit de woning weggenomen.

Huiselijk geweld

WOUW: Een 39-jarige man uit Wouw is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor huiselijk geweld. Er ontstond in de relationele sfeer ruzie tussen een man en vrouw die uit elkaar zijn en dit uitte zich in fysiek geweld naar de vrouw en haar nieuwe vriend. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Inbraak in woning

ROOSENDAAL: Dinsdag is aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Diamantdijk. De dader(s) heeft een raam naast een zijdeur gebroken en heeft het hele huis doorzocht. Fotoapparatuur, een computer, geld en sierraden zijn gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in kerkgebouw

ROOSENDAAL: Maandagavond heeft er brand gewoed in een kerkgebouw aan de Azurietdijk. De rietenkap stond in brand. De brand is ontdekt door de mensen die in het kerkgebouw aan het vergaderen waren. Zij roken een brandlucht en zijn gaan kijken. De brandweer heeft de brand geblust door een gedeelte van de rietenkap verwijderd. De politie sluit brandstichting niet uit en is gestart met een onderzoek.

Politie houdt twee winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: Maandagmiddag is de politie twee maal verzocht te gaan naar een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat omdat zij een winkeldief hadden aangehouden. De eerste keer had een
beveiligingsmedewerker gezien dat een man een trui uit een schap nam en deze aantrok. Hij trok de labels eraf en wilde zo de zaak verlaten. De man, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Later die middag werd een tweede winkeldief overgedragen. Hier bleek het te gaan om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man had een sierraad uit een rek gehaald en in zijn zak gestopt. Ook dit was gezien door een beveiligingsmedewerker en hij is aangehouden. Beide verdachten krijgen een proces verbaal.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Maandag is aangifte gedaan van diefstal uit een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan het Emile van Loonpark. De dader heeft een ruitje vernield. Vanuit de auto is een autoradio/cd speler, een zonnebril en cds ontvreemd. Maandag is ook aangifte gedaan van diefstal uit een auto aan de Rembrandtgalerij. De dader heeft een autoradio/cd speler gestolen. De dader is op grove wijze te werk gegaan zodat niet alleen het ruitje maar ook het dashboard vernield is.

Politie houdt man aan voor mishandeling

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag is een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij had een portier van een horecagelegenheid een aantal vuistslagen in zijn gezicht gegeven. De politie was hier getuige van. De portiers van deze zaak hadden de man net ervoor de zaak uitgezet omdat hij zich in de zaak agressief had gedragen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Man aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee politiemensen tijdens hun surveillance aangesproken door uitgaande
carnavalsvierders. Zij vertelden de politie dat ze getuigen waren geweest van een vernieling van een ruit van een pand aan de Molenstraat. De vernieler is door de getuigen aangewezen en door de politie direct aangehouden. Het betreft hier een 19-jarige inwoner uit Roosendaal. De man heeft op het bureau een verklaring afgelegd en krijgt een proces verbaal.

Auteur: Karen de Groot