Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 8 februari 2005

(


Regio Woensdag 9 februari te zien bij Team West

Woensdag na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West de volgende onderwerpen te zien. In de rubriek Opsporing, vraagt Politie Hollands Midden aandacht en hulp bij het oplossen van een zedendelict in Alphen aan den Rijn en een gewapende overval op een tankstation in Leiden. Een 9-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn heeft tegenover de politie verklaard dat zij maandag 24 januari tussen 12.00 en 13.00 uur onder bedreiging met een jongeman moest meefietsen. Nabij de Zegersloot moest zij seksuele handelingen verrichten.
Vrijdag 31 december 2004 werd een gewapende overval gepleegd op het benzinestation Total aan de Dr. Lelylaan in Leiden. Twee mannen kwamen omstreeks 16.45 uur het station binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld van de medewerkster.
Politie Haaglanden doet een getuigenoproep naar aanleiding van inbraak bij een sigarettenwinkel aan de Van Stolberglaan in Zoetermeer en een overval op een fietser. Onder bedreiging van een mes moest de fietser geld pinnen waarna hij werd beroofd van zijn geld.
Politie Haaglanden toont ook enkele gouden sieraden waarvan de herkomst nog onduidelijk is.
In de uitzending zal dieper op de zaken worden ingegaan en kunt u de resultaten zien.

Het regionale politiejournaal 'Team West' begint na het journaal van TV W estvan18.15uur,directnahetweerbericht.Hetprogrammawordtlaterenkelemalenherhaald.

Leiden Winkeldiefstal
Een 42-jarige man uit Leiden pleegde dinsdag 8 februari rond 13.40 uur een winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Flevoweg. De man verliet zonder te betalen de bouwmarkt met een aantal verfblikken. Medewerkers die dit zagen grepen in en droegen de man over aan de politie. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de man voort.

Roelofarendsveen Na aanrijding doorgereden
Een 24-jarige automobilist uit Roelofarendsveen werd dinsdagmorgen 8 februari aangehouden als verdachte van het doorrijden na aanrijding. De man reed rond 11.30 uur op de Langeweg tegen een geparkeerde auto. Hij reed onmiddellijk door naar zijn woning. De politie wist hem echter snel te achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben. Zijn ademanalyse kwam uit op 595 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


------------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --