Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Download.nl breidt portable entertainmentpakket uit


- Filmtrailers en games voor de mobiele telefoon -

Amsterdam, 8 februari 2005

Op Download.nl kan de Nederlandse consument naast muziek voortaan ook terecht voor filmtrailers en games van A-titels voor de mobiele telefoon. Bij de games trekt Conflict: Vietnam de meeste aandacht, want de mobiele versie van deze populaire game is exclusief op Download.nl verkrijgbaar. Filmtrailers waren voorheen alleen vanaf de pc te bekijken, maar zijn vanaf vandaag ook mobiel beschikbaar. Elke maand komt Download.nl met trailers van de grote blockbusters, met als belangrijkste eerste film Blade Trinity.

Download.nl levert de filmtrailers en games in samenwerking met Sms4info, RCV, Independent Films en het Zweedse Synergenix. Download.nl biedt innovatieve en kwalitatieve online entertainment producten aan de Nederlandse consument op een veilige, eerlijke en betrouwbare manier. Mobiele filmtrailers en games sluiten hier op aan en bieden gebruikers de vrijheid digitaal entertainment mee te nemen.

Sander Remans, Entertainment Manager bij ilse media, is zeer enthousiast over de nieuwe producten en de samenwerking met Sms4info: 'Onze online muziekwinkel is al succesvol en een logische stap voor ons is het aanbieden van entertainment voor mobiele telefoons. We hadden al een begin gemaakt met ringtones en java games en willen ons met de filmtrailers en nieuwe mobiele games alleen richten op de beste titels om onze gebruikers kwaliteit aan te blijven bieden.'

Ook Roel Linssen, Sales Manager bij Sms4info, is verheugd over de samenwerking met Download.nl. 'In de toekomst zal het aanbod van mobiele content blijven groeien, samen met Download.nl zijn wij in staat altijd de nieuwste content aan te bieden.'

Over Download.nl
Download.nl biedt muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. De catalogus, bevat meer dan 400.000 nummers van bekende internationale popartiesten, Nederlandse artiesten, wereldmuziek en oldies. Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. De muziek kan worden gekocht of gehuurd.

Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl en www.download.nl bereikt ilse media meer dan 60% van alle internetters in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites www.kaboem.nl en www.cu2.nl zijn onderdeel van ilse media dochter NewRulez Media. Samen genereren ilse media en NewRulez Media ruim 400 miljoen pageviews per maand op het internet.

Naast haar online activiteiten is ilse media uitgever van de welke informatiegidsen. Deze uitgaven en de website www.welke.nl, helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.

Voor meer informatie over de ilse media groep kunt u terecht op www.ilsemedia.nl



Ingezonden persbericht