Ingezonden persbericht


I.D. Systems en Unisys implementeren RFID bij U.S. Postal Service

Oplossing versnelt postverwerking en traceert voertuigen

Schiphol-Rijk, 8 februari 2005 - Unisys gaat I.D. Systems ondersteunen bij de implementatie van een RFID-oplossing voor het draadloos traceren van voertuigen van United States Postal Service (USPS). I.D. Systems sloot onlangs een contract met deze organisatie voor de implementatie van zijn Wireless Asset Net-apparatuurtracerings- en beheersystemen op postkantoren overal in de Verenigde Staten.

Het nieuwe systeem helpt USPS bij het sneller verwerken van post in de verwerkingscentra, het verbeteren van apparatuurveiligheid en het vergroten van de transparantie in het gebruik en de lokalisering van bedrijfsmiddelen. Daarnaast wordt met dit systeem de efficiëntie in de supply chain van USPS verder vergroot.

Unisys ondersteunt het project met IT-infrastructuurdiensten, waaronder projectbeheer voor het onderzoeken van USPS-faciliteiten, systeemontwerp en de implementatie van de op Radio Frequency Identification (RFID) gebaseerde technologie van I.D. Systems. Gedurende de duur van het subcontract (drie jaar) kan USPS het systeem op maximaal 460 locaties inzetten.

Unisys heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van draadloze tracering. Het bedrijf realiseerde onder andere één van de grootse in-transit-netwerken ter wereld: een 'factory-to-foxhole'-implementatie voor het Amerikaanse leger bij 1.300 nodes in ruim 20 landen.

###

I.D. Systems
Het Amerikaanse bedrijf I.D. Systems is leverancier van draadloze oplossingen voor het beheer van bedrijfsmiddelen. Klanten van het bedrijf zijn onder andere 3M Company, American Axle, Archer Daniels Midland, DaimlerChrysler, Deere & Co., Ford Motor Company, General Dynamics, Hallmark Cards, Northop Grumman, Target Corporation, Walgreen Co., U.S. Navy, U.S. Postal Service en U.S. Transportation Security Administration. Op basis van Local Area Networks (LAN's), Wide Area Networks (WAN's) en het internet maken de systemen van I.D. Systems controle en tracering van de locatie en status van bedrijfsmiddelen - van vorkheftrucks en kranen tot en met auto's en vrachtwagens - real-time mogelijk.