Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (08/02)

BREDA, 8 februari 2005

Carnaval tot nu toe rustig verlopen

BREDA- De carnavalsdagen zijn tot nu toe voor de politie in het district Breda overwegend rustig verlopen. Nergens deden zich ernstige ongeregeldheden voor. Afgelopen zaterdagnacht tussen 02.00 uur en 04.00 uur moest de politie in het centrum van Breda een aantal malen ingrijpen bij opstootjes, die leidden tot aanhoudingen. Vrijwel alle avonden waren er veel mensen op de been. Elke avond waren er touringcars in de Bredase binnenstad met mensen van boven de grote rivieren. Ook al kwamen er signalen dat deze bezoekers niet het carnavalvieren in de genen hadden, en soms overlast veroorzaakten, konden de horecadienst van de politie door nadrukkelijke aanwezigheid problemen door of met deze bezoekers voorkomen. Ook in de randgemeenten om Breda, zoals Etten-leur, Zevenbergen, Alphen/Chaam en Baarle Nassau bleef het rustig.

Man aangehouden voor mishandeling portier

BREDA- De politie heeft vannacht 0m 01.30 uur op de Havermarkt een 37 jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs aangehouden, die een portier van en horecazaak heeft geschopt. De portier wilde de man uit de zaak zetten, omdat hij moeilijkheden maakte met een andere bezoeker. Toen de portier samen met deze man naar de uitgang liepen gleden beiden uit over de natte vloer. Terwijl de portier nog op de grond lag schopte de man de portier, die er een gezwollen gezicht en een schaafwond aan over hield. De verdachte is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Jongeren aangehouden voor diefstal uit garage

BREDA- De politie heeft vannacht drie Bredase jongens tussen de 15 en 17 jaar aangehouden, die kort ervoor spullen uit een garage hadden gestolen aan de Paradijslaan in Breda. Een motoragent zag de jongens midden in de nacht met een tennisracket lopen en stelde een onderzoek in. Toen de motoragent polshoogte ging nemen bij een nabij gelegen garagebox vermoedde hij dat er goederen uit waren gestolen. Toen de motoragent bij de drie jongens aankwam bleek het tennisracket plots te zijn verdwenen. De verdachten zijn aangehouden.

Werknemers Bredase horecazaak na dienst opgewacht

BREDA- Twee werknemers van 35 en 32 jaar van een Bredase horecazaak zijn vannacht na het einde van hun dienst op weg naar huis in elkaar geslagen door een nog onbekende groep van ongeveer vijf mannen. Volgens de beide personeelsleden hadden ze afgelopen nacht gewerkt en was er aan de deur van het café een meningsverschil ontstaan tussen twee bezoekers, die zonder carnavalskleding binnen wilden. Toen ze de toegang werd geweigerd ontstond er een discussie. Een van die mannen zou later in de groep zijn gezien die de mishandelingen pleegden.

Rond 02.45 uur vannacht waren de twee personeelsleden in een auto op weg naar huis gegaan. Toen het 32 jarige personeelslid rond 02.45 uur met zijn auto een straat in de wijk Heksenwiel inreed om zijn collega thuis af te zetten zouden er plots twee autos de straat in zijn gereden en meerdere mannen uit de autos zijn gestapt. De beide portiers kregen volgens hun zeggen klappen met een wielmoersleutel. Het 35 jarige personeelslid liep een forse hoofdwond op. Na de mishandeling gingen de daders er in de autos weer vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA- De politie heeft vannacht een 20 jarige inwoner uit Rijsbergen aangehoude, die constant carnavalsvierders lastig viel. De politie zag zijn gedrag via de bewakingscameras en zag dat de man plots iemand met gebalde vuist in het gelaat sloeg. Politiemensen in de horecadienst konden op aanwijzingen van de medewerker achter de camera de verdachte aanhouden. Volgens de verdachte was de hoeveelheid drank de oorzaak dat hij niet meer wist wat hij had gedaan. Na het opmaken van een proces-verbaal kon hij naar huis.

Inwoner Zwijndrecht aangehouden voor belediging politie

BREDA- Een 17 jarige inwoner uit Zwijndrecht is vannacht kort na middernacht aangehouden, omdat hij de politie bleef uitschelden voor kankerwouten. Volgens de 17 jarige had zijn vriend kort ervoor klappen gehad en dat had de politie moeten voorkomen. Na het gebeuren was iedereen verantwoordelijk voor in zijn ogen deze nalatigheid en kregen meerdere carnavalsvierders een reeks scheldwoorden naar hun hoofd geslingerd. Toen de politie in beeld kwam was die aan de beurt, maar die maakte er snel een einde aan. De jonge inwoner uit Zwijndrecht werd met een bekeuring het zwijgen opgelegd.

Vrouw raakt met voet onder Prinsenwagen

BREDA- Een 76 jarige vrouw uit Ulvenhout is gistermiddagrond 14.00 uur tijdens de grote carnavalsoptocht op de Grote Markt in Breda met haar voet onder de prinsenwagen terecht gekomen en heeft daarbij zwaar letsel opgelopen. De vrouw moest onmiddellijk worden geopereerd aan haar been en ligt thans op de afdeling intensive care van het Amphia ziekenhuis in Breda.

De vrouw zat op haar rollator achter de drankhekken met haar voeten op een van de spijlen en met de voorkant van haar voeten buiten het dranghek. Door nog onbekende oorzaak kwam haar voet tijdens het achteruitrijden van de prinsenwagen eronder en werd ze van haar rollator getrokken en kwam daarbij bekneld te zitten tussen het dranghek. De vrouw bleek zwaar gewond te zijn aan haar voet. De vrouw heeft een dubbele beenbreuk en zwaar letsel aan haar voet. De chauffeur van de prinsenwagen is inmiddels door de politie gehoord. De man had van het moment van het gebeuren niets gemerkt, maar werd daarvan even later op de hoogte gesteld door zijn begeleider met wie hij via een portofoon in contact stond. De begeleider van de chauffeur van de prinsenwagen moet nog door de politie worden gehoord. Hoe een en ander heeft kunnen gebeuren is onduidelijk.

Computers gestolen uit kantoorruimte zorgcentrum

BREDA Uit de kantoorruimte van een zorgcentrum in de wijk Princenhage zijn vannacht bij een inbraak meerdere computers buitgemaakt. De inbreker kwam het kantoor via een raam boven het platdak binnen en forceerde diverse deuren om bij de computers te kunnen komen. Om hoeveel computers het gaat staat nog niet vast.

Man beroofd van gouden ketting

BREDA- Een 28 jarige Bredanaar heeft vanmiddag aangifte gedaan bij de politie, dat hij afgelopen nacht in een horecazaak op de Vismarktstraat beroofd is van een gouden halsketting. Volgens de man was hij naar het toilet geweest en toen hij daaruit kwam werd hij door een donker getinte man met een bierglas in zijn gezicht gedrukt. Toen de Bredanaar even zijn bewustzijn verloor zou hij door de man van zijn ketting zijn beroofd. In het ziekenhuis moesten er tien hechtingen gezet worden om de wond in zijn gezicht te sluiten.

Man doet aangifte van mishandeling

FIJNAART- Op maandag 7 februari is door een 44-jarige man uit Fijnaart aangifte gedaan van mishandeling, welke gepleegd zou zijn op 5 februari in een uitgaansgelegenheid te Fijnaart. Aldaar werd van de man zijn pruik van het hoofd getrokken en hij deed dit bij de ander. Deze man vond het dan nodig om direct een klap op het gezicht te geven van aangever, waardoor deze een gezwollen rechteroog, gescheurde oogkas had opgelopen. Politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte, die mogelijk afkomstig is uit Fijnaart.

Vreemdeling aangehouden tijdens controle

ZEVENBERGEN- Tijdens een controle van de Vreemdelingenpolitie op maandag 7 februari werd in Zevenbergen een persoon aangetroffen, die niet in staat was zich te legitimeren en daarbij een valse naam opgaf. De 20 jarige Egyptische man is terzake de Vreemdelingenwet aangehouden. Hij bleek ook geen verblijfsvergunning te hebben.

Vernieling van twee personenautos

ZEVENBERGEN-Gisteren is bij de politie Moerdijk aangifte gedaan van vernieling van twee personenautos welke stonden geparkeerd aan het Arkelhof te Zevenbergen. Van een auto werd de antenne vernield en bij een andere auto werd de achterruit ingegooid.

Aangifte van aanrijding met doorrijding.

ZEVENBERGEN- Gisteren is bij de politie aangifte gedaan van een aanrijding met doorrijding. Aangever reed met zijn auto over de Lint te Zevenbergen toen een andere bestuurder vanaf een uitrit achteruit reed en de passerende auto mogelijk niet had gezien. Na de aanrijding reed de bestuurder door, ondanks het claxonneren van aangever. De auto van aangever had krasschade opgelopen.

Aanhouding verdachten voor vernieling en
belediging

ZEVENBERGEN- Werd op maandag 8 februari tijdens de horecanacht een 16 jarige jongen uit Hoenderloo aangehouden in Zevenbergen, omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering van de politie en deze daarna nog uitschold. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor niet voldoen aan bevel, belediging en verzet.

Toen deze jongen op het bureau zat, kwam een andere jongen, een 18-jarige jongen uit s Gravendeel verhaal halen bij het politiebureau. Deze man vond het nodig om tegen de ruiten van de voordeur van het politiebureau te schoppen en de politie te beledigen. Nadat hij hierop werd aangehouden pleegde hij vernielingen in het bureau, waarna deze verdachte ter ontnuchtering werd ingesloten te Breda, alwaar hij later de dag is gehoord en heengezonden.

Inbraak in een personenauto

Is op dinsdag 8 februari aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, merk Alfa Romeo, kleur blauw, welke stond geparkeerd aan de Stationslaan te Zevenbergen. Men heeft op maandag 7 februari de auto open gebroken door mogelijk gebruik te maken van een valse sleutel. Uit de auto werden: navigatieapparatuur, carkit en drie stuks CDs gestolen.

Diesel (200 liter) gestolen bij bedrijf

ZUNDERT- Bij een transportbedrijf in Zundert is afgelopen weekend 200 liter diesel gestolen. Tevens werden uit het bedrijf 7 reserve kentekenplaten van vrachtautos gestolen. De eigenaar deed vandaag aangifte bij de politie.

Auteur: Rien van Kuik