2e persbericht van dinsdag 8 februari 2005

Eindhoven 08-02-2005 - Berichten uit de regio

Nuenen: Nieuwe aanhoudingen in verband met ongeregeldheden

De politie heeft dinsdag in de loop van de dag weer vier verdachten aangehouden in verband met de ongeregeldheden van afgelopen zondag op de Soeterbeekseweg. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar uit Nuenen, een vrouw van 20 uit Nuenen en een 19-jarige man uit Geldrop. Het viertal is voor verder onderzoek ingesloten. De 19-jarige verdachte die zondagochtend werd aangehouden en de 17-jarige jongen die zondagavond aangehouden werd zijn in vrijheid gesteld. De 14-jarige verdachte (zie 2e persbericht van maandag 7 februari 2005) wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie zet het onderzoek voort en verwacht nog meer aanhoudingen.

Helmond: Gokkasten opengebroken

In een horecagelegenheid aan de Steenweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. In het pand werden vijf gokkasten opengebroken. Het muntgeld uit de automaten werd meegenomen.

Gemert: TV gestolen

Uit een woning aan de Leemrand is tussen maandagmiddag en donderdagochtend ingebroken. Weggenomen werd een TV. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg zijn dinsdag 585 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 44 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.