Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, dinsdag 8 januari

Alkmaar 08-02-2005 - 17.00 uur

Gewapende overval

Alkmaar, dinsdag 8 februari 2005.

Dinsdagochtend rond 2.15 uur is er een gewapende overval geweest op een café aan de Bierkade in Alkmaar. Twee mannen in donkere kleding en bivakmutsen bedreigden de vier aanwezige personen met een vuurwapen. Bij hen zijn goederen weggenomen. Het gaat hierbij om portemonnees en een mobiele telefoon. Ook is er geld uit de kassa van het café gestolen. Vervolgens zijn de mannen er vandoor gegaan.

Henneprooidag

Enkhuizen, dinsdag 8 februari 2005.

Op dinsdagmorgen werd een henneprooidag gehouden in de gemeente Enkhuizen. Bij de gehouden controle werd nauw samengewerkt door de politie met de gemeente Enkhuizen, NUON en de woningstichting. Er werden invallen gedaan in woningen aan de Piet Smitstraat en de Prunushof. In de eerste woning lag een hoeveelheid van ongeveer 6 kilo kant en klare hennep te drogen. Er was ook een plantage met de benodigde apparatuur, maar er stonden op dat moment geen nieuwe planten. Twee verdachten werden aangehouden en gehoord. In de woning aan de Prunushof werd op zolder een in werking zijnde plantage aangetroffen met 220 planten. De bewoner van de woning werd aangehouden.

In beide gevallen werden de drugs en de apparatuur inbeslag genomen. In overleg met de Officier van Justitie werden al deze goederen vernietigd.

Ook werd een controle uitgevoerd in een café aan de Verlaat. Hier werd een hoeveelheid hennep, joints en hasj aangetroffen. Omdat er vanuit deze horecagelegenheid geen drugs verkocht mogen worden werd op de zaak bestuursdwang toegepast. Dit betekent dat de zaak op last van de burgemeester wordt gesloten. Twee personen werden aangehouden.

Politie zoekt getuigen ongeval

Alkmaar, maandag 7 februari 2005.

Maandagmiddag rond 16.30 uur is een 53-jarige fietster gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Kanaalkade in Alkmaar. De vrouw stak over bij de verkeerslichten op de kruising Geestersingel/Kanaalkade. Bij groen licht stak zij over. Op dat moment werd haar fiets geraakt door een witte bestelbus die vermoedelijk door rood reed. De fiets werd uit haar handen geslagen, de vrouw is ongedeerd met de schrik vrijgekomen. De auto reed weg in de richting van de Frieschebrug. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Bellen kan met 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietser gewond

Heiloo/Alkmaar, dinsdag 8 februari 2005.

Dinsdagochtend omstreeks 7.00 uur is een 18-jarige bromfietser uit Heerhugowaard gewond na een botsing met een 49-jarige automobiliste. De automobiliste reed over de Kennemerstraatweg in Heiloo in de richting van de Heilooërtolweg. De bromfietser reed over het fietspad van Kennemerstraatweg in tegenovergestelde richting. De bromfietser stuurde zijn brommer tussen een geparkeerde auto en een boom om de Kennemerstraatweg schuin over te steken. Hierbij werd hij geschept door de automobiliste. De jongen is met een beenwond naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Bromfietser aangehouden

Avenhorn, maandag 7 februari 2005.

Maandag aan het einde van de middag is een 16-jarige bromfietser uit Hoorn aangehouden na een achtervolging. De jongen reed over het West in Avenhorn met achterop een 14-jarige meisje, beide zonder helm. Bij een controle ging de bromfietser er vandoor. De rit eindigde op de Serpeling in Avenhorn waar hij werd aangehouden. Naast het rijden zonder helm bleek dat de bromfiets ook geen verzekeringsplaatje had.

Woninginbraak

Den Helder, maandag 7 februari 2005.

Maandag is er ingebroken in een woning aan de Korvetstraat in Den Helder. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een raam op de bovenverdieping te forceren. Er zijn onder andere een spelcomputer, MP3-speler en mobiele telefoon weggenomen.

Onder invloed in de auto

Den Helder, dinsdag 8 februari 2005.

Dinsdagochtend om 0.15 uur is een 59-jarige automobilist uit Den Helder bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Boerhaavestraat in Den Helder. De man blies 475 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Fietsverlichtingscontrole

Warmenhuizen, dinsdag 8 februari 2005.

Dinsdagochtend zijn vier fietsers bekeurd wegens het rijden met ondeugdelijke verlichting op de Kanaalweg in Warmenhuizen. Er werd tussen 7.00 uur en 7.30 uur gecontroleerd.

Bromfietscontrole

Alkmaar, maandag 7 februari 2005.

Maandagmiddag zijn dertien bromfietsers bekeurd bij een bromfietscontrole langs de Herenweg en de Zeswielen in Alkmaar. Acht bromfietsen waren opgevoerd. Andere bekeuringen waren er wegens het rijden zonder helm en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Auto gestolen

Hoorn, maandag 7 februari 2005.

Maandag is er een auto gestolen vanaf de Dr. C.F.J. van Aalstweg in Hoorn. Het betreft een zilverkleurige Volkswagen Golf met het kenteken XD-TG-09.

Alkmaar, dinsdag 8 februari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag is er een auto gestolen vanaf de Mgr. Poelstraat in Alkmaar. Het betreft een rode Honda Civic met het kenteken XH-93-ZL.

Verkeerscontroles

Heiloo, maandag 7 februari 2005.

Maandag zijn zeven bestuurders bekeurd tijdens een verkeerscontrole op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Vier automobilisten die zonder gordel reden en drie bromfietsers die hun voertuig hadden opgevoerd.

Heiloo, maandag 7 februari 2005.

Maandagmiddag is op verzoek van buurtbewoners gecontroleerd op het tegen de rijrichting inrijden op de Breedelaan in Heiloo. Tijdens deze controle, die van 15.15 uur tot 15.45 uur werd gehouden, zijn geen overtreders gesignaleerd.

Den Helder, maandag 7 februari 2005.

Maandag zijn twintig automobilisten bekeurd die te hard reden op de Zanddijk in Den Helder. De controle was van 10.15 uur tot 11.45 uur en van 13.15 uur tot 15.00 uur. Bij een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur was de hoogste snelheid 84 kilometer per uur.

Alkmaar, maandag 7 februari 2005.

Maandagmiddag zijn 31 bekeuringen gegeven bij een verkeerscontrole op de Helderseweg in Alkmaar. Er zijn 21 hardrijders bekeurd (hoogste snelheid 83 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur). De overige tien bekeuringen waren voor het rijden door rood licht, het rijden zonder autogordel en het onverzekerd rondrijden op een bromfiets. De controle was van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Dirkshorn/Schagen, maandag 7 februari 2005.

Maandagmiddag zijn negen automobilisten bekeurd wegens te hard rijden op de Oosterdijk in Dirkshorn en de Provincialeweg in Schagen. De hoogste snelheid was 73 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur. De controle was van 13.00 uur tot 14.45 uur.

Den Helder, maandag 7 februari 2005.

Maandag zijn 28 automobilisten bekeurd die zonder gordel over de Jan Verfailleweg in Den Helder reden. Tevens zijn er zeventien bekeuringen gegeven voor te hard rijden en het niet-handsfree bellen.