Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/02/05)

OOSTERHOUT NB, 8 februari 2005

Man aangehouden na diefstal geld

OOSTERHOUT: Maandag 7 februari omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een horecagelegenheid in de Waterloostraat een man had aangehouden die kort daarvoor geld had weggenomen. De man, een 37-jarige inwoner van Oosterhout, had een portemonnee van de zaak te pakken gekregen, was vervolgens naar het toilet gegaan en had daar geld uit de portemonnee gehaald. Dankzij oplettende getuigen werd de man betrapt. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. De man bekende het geld te hebben weggenomen en gaf het terug. Na overleg met Justitie werd besloten dat de man een boete van EUR 200,- kreeg. Daarna is hij weer op vrije voeten gesteld.

Politie ziet na achtervolging drie mensen uit auto springen

WIJK EN AALBURG / GENDEREN: Surveillerende politiemensen wilden maandag 7 februari omstreeks 21.00 uur op de Provincialeweg Zuid in Wijk en Aalburg een auto controleren. De bestuurder van de auto negeerde echter het teken tot volgen dat de politiemensen hem gaven en ging er vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in en gaven de automobilist een stopteken, dat hij eveneens negeerde. Op de Meerhoek in Genderen sprong de bestuurder van de auto plotseling uit de auto en ging er vandoor. Even later sprongen aan de bijrijderskant twee meisjes uit de auto. Daarna reed de auto een sloot in. De twee meisjes, één van 14 jaar oud uit Wijk en Aalburg en één van 15-jaar oud uit Oud Heusden, werden staande gehouden. Ze zijn later door hun gealarmeerde ouders opgehaald. De auto is weggetakeld. Het voertuig bleek niet APK gekeurd te zijn.
De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Genderen, die uiteraard niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, meldde zich dinsdag 8 februari bij de politie en heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van maandag 7 februari op dinsdag 8 februari rond middernacht een automobilist met hoge snelheid over de A59 in de richting van Den Bosch rijden. De man bereikte in zijn auto snelheden van ruim 172 km/uur, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 120 km/uur geldt. Ter hoogte van de afslag Sprang-Capelle kon de man aan de kant worden gezet. Tegen de man, een 28-jarige inwoner van Hoogstraten in België, is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na rijden onder invloed van verdovende middelen

RIJEN: De politie controleerde in de nacht van maandag 7 februari op dinsdag 8 februari omstreeks 04.30 uur op de Oosterhoutseweg een 19-jarige automobilist uit Oosterhout. Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de man onder invloed van verdovende middelen was, hebben ze hem meegenomen naar het politie. Tijdens onderzoek in de auto van de man troffen ze enkele XTC-pillen en een kleine hoeveelheid GHB aan. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man raakt auto kwijt na rijden onder invloed

RIJSWIJK: De politie hield dinsdag 8 februari omstreeks 13.00 uur in de Dorpsstraat een 37-jarige man uit Werkendam aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 880 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Omdat het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard, heeft de politie na overleg met Justitie besloten de auto van de man in beslag te nemen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging personeelslid horecagelegenheid

OOSTERHOUT: Een 35-jarige man uit Oosterhout heeft dinsdag 8 februari aangifte gedaan van bedreiging. De man is werkzaam in een horecagelegenheid in de Klappeijstraat. In de nacht van maandag 7 februari op dinsdag 8 februari viel een 32-jarige Oosterhouter in de horecagelegenheid herhaaldelijk vrouwelijke klanten lastig. Personeel van de zaak vroeg de man meerdere malen hiermee op te houden. Toen de man daaraan geen gehoor gaf, werd hij door de 35-jarige Oosterhouter uit de zaak gezet. Hierop bedreigde hij de medewerker, die besloot hiervan aangifte te doen. De verdachte is aangehouden door de politie en meegenomen naar het politiebureau. Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden.

Man aangehouden na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie hield maandag 7 februari omstreeks 22.40 uur in de Bosstraat een man aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 640 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt verkeerscontroles en alcoholcontrole

WERKENDAM / HANK: De politie heeft in de nacht van maandag 7 februari op dinsdag 8 februari een verkeerscontrole en een alcoholcontrole gehouden op de Sasdijk in Werkendam en op de Jachtsloot in Hank. In totaal moesten 26 automobilisten een blaastest doen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. Tijdens de verkeerscontrole werden wel diverse bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en het niet tonen van het rijbewijs op eerste vordering.

DONGEN / RIJEN: De politie hield dinsdag 8 februari tussen 09.45 uur en 11.45 uur verkeerscontroles op de Hoge Ham, Vierbundersweg en Eindsestraat in Dongen en in de Schorsstraat in Rijen. In totaal werden vijf bekeuringen uitgeschreven, voor niet handsfree bellen (2), rijden in een geslotenverklaring (1), parkeren op een
taxiparkeerplaats (1) en parkeren op een invalidenparkeerplaats (1).

Inbraak in bedrijfspand

RAAMSDONKSVEER: Maandag 7 februari is tussen 20.20 uur en 23.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Krabbescheer. Een raam van het pand bleek te zijn opengebroken. Uit het bedrijf werd een computer weggenomen.

OOSTERHOUT: Dinsdag 8 februari omstreeks 07.00 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand in de Florijnstraat. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Woninginbraken

WASPIK: Maandag 7 februari is tussen 14.30 uur en 17.15 uur ingebroken in een woning aan de Veerweg. Er bleek een raam te zijn opengebroken, waarna de woning werd doorzocht. Uit de woning werden onder andere een fototoestel en een laptop weggenomen.

WAALWIJK: Maandag 7 februari is tussen 18.15 uur en 20.00 uur ingebroken in een woning aan het Jacob Obrechtpark. De voordeur van de woning bleek op zeer grove wijze te zijn geforceerd. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen