Gemeente Hoorn


Horeca binnenstad onderwerp van onderzoek

Persbericht d.d.: 8 februari 2005

Het Horeca & Catering Adviescentrum HTC te Hoorn start deze week in opdracht van de gemeente Hoorn een onderzoek naar het functioneren van de horeca in de binnenstad. Naast een schriftelijke enquête onder de inwoners van Hoorn kan iedereen zijn mening over en ervaringen met de horeca in de Hoornse binnenstad kwijt via een link op de gemeentelijke website. Bezoekers van horecagelegenheden worden op deze mogelijkheid geattendeerd met opvallende ansichtkaarten. Klik hier voor de link naar de enquête
Horeca-onderzoek

Tussen 1989 en 1998 is stapsgewijs het Hoornse horecabeleid tot stand gekomen. Recentelijk, begin 2004, is het evenementenbeleid herzien en is het beleid m.b.t. geluid in de horeca vastgesteld. Geconstateerd is, dat deze bedrijfstak in Hoorn al lange tijd niet meer doorgelicht is vanuit de economische invalshoek. Daarom heeft HTC opdracht gekregen om dat onderzoek uit te voeren.

Het college verwacht een beschrijving te krijgen van de huidige situatie en een sterkte/ zwakte analyse, die de basis kan vormen voor een op te stellen
horecanota.
Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is de publieksenquête. Het college wil graag weten wat de mening van bezoekers is over de horeca, waarom bezoekers er wel of niet komen en wat de specifieke wensen zijn op het gebied van horeca. Daarnaast komt er een enquête onder horecaondernemers en vinden gesprekken plaats met vertegenwoordigers van betrokken organisaties en van de gemeente.

De resultaten van het onderzoek zullen in april beschikbaar komen. De verwachting is, dat de Horecanota voor de zomer gereed zal zijn. Tezamen met de Toerismenota en de binnenkort te verschijnen Detailhandelsnota beschikt de gemeente Hoorn dan over een vrijwel volledig overzicht van het economisch functioneren van de binnenstad.
---