Gemeente Den Haag

februari 2005
Apeldoornselaan krijgt nieuwe fietspaden (8 februari)

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag op initiatief van wethouder Bruno Bruins ingestemd met het plan om fietspaden aan te leggen in de Apeldoornselaan. De fietspaden komen tussen de Zuiderparklaan en de Loosduinsekade aan beide zijden van de Apeldoornselaan. De fietspaden vervangen de huidige fietsstrook naast de brede rijbaan.

Wethouder Bruins: "De fietspaden in de Apeldoornselaan vormen een belangrijke schakel in het hoofdroutenetwerk voor fietsers dat moet zorgen voor veilige, rechtstreekse en comfortabele verbindingen tussen de verschillende stadsdelen en over langere afstanden. De nieuwe fietspaden worden uitgevoerd in rood asfalt." De aanpalende zijstraten Voorthuizenstraat, Heelsumstraat, Kootwijkstraat, Eerbeeklaan en Lunterenstraat krijgen voor de veiligheid een verhoogde uitrit.

De inspraaktermijn voor dit plan loopt van 17 februari tot en met 18 maart 2005. De verwachting is dat de werkzaamheden in maart 2006 beginnen. De plannen worden in drie fasen uitgevoerd en zullen medio 2006 worden afgerond. De nieuwe fietspaden worden tegelijkertijd met de werkzaamheden voor RandstadRail uitgevoerd.