Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Opvoedspreekuren Osdorp van start
8 februari 2005

De opvoedspreekuren zijn voor alle ouders van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Zij kunnen er terecht met vragen of problemen bij de opvoeding. Het kan gaan om pesterijen op school, problemen met het leggen van contacten met andere kinderen, angst, koppigheid, eet- en slaapstoornissen.

Adviezen
Dit lijken alledaagse problemen, maar een groot deel van de ouders vraagt zich wel eens af hoe ze hier het beste mee kunnen omgaan. Het opvoedspreekuur geeft adviezen om te voorkomen dat dit soort problemen de ontwikkeling van het kind belemmeren en leiden tot grote spanningen in het gezin. Het accent ligt daarbij op het bereiken van een effect op korte termijn.

In Osdorp is grote behoefte aan opvoedingsondersteuning, daarom hebben Amsterdam Thuiszorg, Bureau Jeugdzorg, GG&GD, SEZO, Stichting Welzijn Impuls en stadsdeel Osdorp het initiatief genomen om opvoedspreekuren te starten.

Aanmelden
Ouders of verzorgers kunnen een afspraak maken met een pedagogisch adviseur door te bellen met 020 555 5867 (Ouder- en Kindcentrum, Evertsweertplantsoen 2), dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. De opvoedspreekuren worden gehouden op maandagochtend tussen 9.30 en 13.30 uur in Vrouw en Vaart en op vrijdagochtend tussen 8.30 en 12.30 uur op het Evertsweertplantsoen.