Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Molenwaard naam voor toekomstige woonwijk Kropswolderpolder

Hoogezand, 8 februari 2005. Persbericht 2005/011.

Molenwaard is een passende naam voor de nieuw te ontwikkelen woonwijk in de Kropswolderpolder. Dit heeft het college van B&W besloten. De nieuwe naam wordt in maart ter goedkeuring voorgelegd aan de commissie Bestuur en Middelen, waarna de raad beslist of de woonwijk in de Kropswolderpolder voortaan door het leven gaat als Molenwaard.

De naam Molenwaard is bij uitstek geschikt als naam voor de nieuwe woonwijk. In het gebied heeft een molen aan het oude Winschoterdiep gestaan, die zorgde voor de bemaling van deze polder. Op oude kaarten van dit gebied staat de bestaande molen al aangegeven. In het plan zal deze als karakteristiek element bewaard blijven. De tweede molen die refereert aan de nieuwe naam is de (koren)molen aan de Woldweg. Deze molen zal door het lijnenspel van de nieuwe wijk zichtbaar blijven en daardoor de uitstraling van het plan vergroten.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk was al in een vroeg stadium behoefte aan een passende naam. Eind vorig jaar is door een advertentie in De Regiokrant aan de inwoners van Hoogezand-Sappemeer gevraagd een nieuwe naam te bedenken. Hierop zijn 22 reacties binnengekomen, waarvan meerdere keren molen als thema werd genoemd.

Zowel de straten als hun ligging is op dit moment nog niet bekend. De naamgeving van de straten op het thema 'molen' wordt bepaald als het stratenplan bekend is.

De woningbouwontwikkeling in de Molenwaard is een initiatief van een aantal projectontwikkelaars, verenigd in de VofM. Woningstichting Volksbelang participeert mede in deze ontwikkeling.