Ingezonden persbericht

Delftse studenten presenteren ontwerp superlichte racewagen

DELFT, 20050205 -- Studenten van de Technische Universiteit Delft presenteren 8 februari hun nieuwste ontwerp van een superlichte racewagen. De studenten strijden in juli mee met deze racewagen in de Formula Student Competition in Groot Britannië. Het is de vijfde keer dat het Delftse team aan deze wedstrijd meedoet. Het ontwerp van deze wagen moet resulteren in een nog lichtere wagen en een betere wegligging. Tijdens de presentatie wordt een computeranimatie getoond van de nog te bouwen wagen.


Het Delft University of Technology Formula Student Racing Team bestaat uit zo'n 60 studenten van de TU Delft. Zij zijn sinds het begin van het studiejaar bezig met het ontwerpen en financieren van hun auto. De bouw is zojuist van start gegaan. De onderdelen worden grotendeels zelf gefabriceerd. De endurance, een race over 22 km., is het hoogtepunt van de wedstrijd, maar voor de start beoordeelt de jury ook het ontwerp en de technische eigenschappen van de auto. Daarbij wordt gekeken naar de maakbaarheid, inventiviteit, duurzaamheid, prijs, ontwerpvoorschriften, veiligheid, wendbaarheid en acceleratie. In tegenstelling tot Formule 1, zijn bij Formula Student de verschillen tussen de deelnemende wagens groot.

De Formula Student Competition is een wedstrijd waarbij in een internationaal competitieveld de snelste, de beste en veiligste formule wagen wordt ontworpen, gebouwd en bestuurd. Het idee is ruim 20 jaar geleden opgezet in de Verenigde Staten door de Society of Automotive Engineers (SAE) en is sindsdien een jaarlijks terugkerend fenomeen. De Europese versie van de wedstrijd wordt gehouden in de buurt van Leicester, Groot Brittanië. Voor de race melden zich zo'n 80 teams uit o.a. de VS, Australië, Duitsland, Canada en Zweden.



Ingezonden persbericht