TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum 07-02-2005

Televisie
TROS TAFEL TWEE
Uitzending dinsdag 8 t/m donderdag 10 februari
Nederland 2 - 17.10 uur

VERKIEZING HUISDIER VAN HET JAAR, ANDRÉ VAN DUIN
EN IMCA MARINA IN TROS TAFEL TWEE

Op donderdag 10 februari staat TROS TAFEL TWEE geheel in het teken van de finale van de verkiezing 'Huisdier van het Jaar'. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting 'Met dieren meer mens' en de dierenspeciaalzaken.

Om hieraan deel te nemen hebben mensen hun huisdieren kunnen opgeven voor de drie categorieën 'liefste', 'slimste' en 'dapperste' huisdier. Dieren die iets bijzonders voor hun omgeving hebben gedaan of een slimme truc hebben geleerd of gewoon onmisbaar voor hun baasje zijn. Uit honderden inzendingen zijn per categorie drie genomineerden geselecteerd. Van alle genomineerden en hun baasjes worden in deze uitzending korte films vertoond.

Genomineerd zijn in de categorieën:
Liefste: cavia 'Babbel' houdt veel van knuffelen, poes 'Jerno' biedt veel troost en Vlaamse reus 'Wolkje' ziet er vooral bijzonder lief uit. Slimste: konijn 'Herbie' volgt zijn baasje in huis en komt als hij geroepen wordt, parkiet 'Sheila' kan praten, blaffen en fluiten, en poes 'Snoopie' vindt na verdwaling zijn huis weer terug. Dapperste: hond 'Maxi' waarschuwt baasje op een brand, poes 'Pebbles' alarmeerde haar baasje hard en paniekerig dat haar vriendje kater Pino van het balkon is gevallen en hond 'Jonas' blafte keihard toen er geprobeerd werd in te breken. In de uitzending is te zien hoe Martin Gaus de winnaar thuis verrast en hem/haar naast een aantal mooie prijzen de 'Met dieren meer mens'- Award overhandigt.

Hoofdgast in de studio is donderdag Loretta Schrijver, bekend om haar liefde voor dieren en in 2000 door de Dierenbescherming uitgeroepen tot 'Dierenvriend van het Jaar'.

Dinsdag 8 februari is André van Duin te gast in TROS TAFEL TWEE. Hij praat onder meer over het nieuws van de dag én over zijn voorstelling '40 jaar André van Duin' waarin presentator Bert Kuizenga tijdelijk de rol heeft overgenomen van Ron Brandsteder.

Woensdag 9 februari schuift Imca Marina aan. Zij is overigens op zondag 20 februari ook te gast in de eerste aflevering van het nieuwe TROS-programma STERRETJES.

Presentatie: Bert Kuizenga en Ad Janssen.




TROS