Ingezonden persbericht

Persbericht

INTERBANK INTRODUCEERT WOZ-KREDIET VOOR HUISEIGENAREN

Makkelijk lenen zonder kosten van notaris en taxatie

Amsterdam, 8 februari 2005 - Kredietverstrekker InterBank introduceert het WOZ-krediet: een nieuw product voor mensen met een eigen woning die meer financiële armslag willen zonder de rompslomp en kosten van een (tweede) hypotheek. Het krediet combineert de flexibiliteit, gemak en snelheid van een doorlopend krediet met de lage rente van een hypotheek. Om het krediet af te sluiten, is een notarisbezoek overbodig. De consument blijft hierdoor gespaard van notariskosten. Ook hoeven er geen taxatiekosten gemaakt te worden en betaalt de klant geen afsluitprovisie. Een afschrift van de gemeentelijke WOZ-waardebepaling is voldoende.

Hoge lasten
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft berekend dat een modaal gezin 1,3 procent aan koopkracht verliest dit jaar. Gemeenten hebben na vijf jaar de woningprijzen opnieuw getaxeerd: eigen woningbezitters worden in 2005 geconfronteerd met een gemiddeld vijftig procent hogere WOZ-waarde, waardoor de OZB-aanslag in de meeste gevallen hoger zal uitvallen. Doordat de lonen nauwelijks stijgen en de belastingen en prijzen van onder meer energie, huur en gemeentelijke heffingen wel omhoog gaan, gaat de koopkracht van de Nederlanders er op achteruit. "In deze economisch slappere tijd kunnen mensen behoefte hebben aan extra financiële ruimte. Het WOZ-krediet biedt dan uitkomst", zegt Rob van Leusden, Productmanager bij InterBank.

De rente van het nieuwe product is fors lager dan die van een normaal doorlopend krediet en ligt rond de vijf procent, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de klant.

Belastingvoordeel
Klanten kunnen het product als consumptief krediet gebruiken, maar bijvoorbeeld ook als lening voor de verbouwing van de eigen woning. Van Leusden: "De klant is vrij in zijn besteding. In beide gevallen biedt het krediet belastingvoordeel. Als consumptief krediet is de rente weliswaar niet aftrekbaar, wel verlaagt de schuld van een consumptief krediet het vermogen in box 3 en daarmee de belasting die in deze box wordt betaald. Wordt het WOZ-krediet voor de eigen woning gebruikt, dan kan de rente worden afgetrokken in box 1, net zoals dat met een hypotheek gebeurt."

Over InterBank
InterBank N.V. is de grootste financieringsmaatschappij van Nederland en marktleider in consumptief krediet via intermediairs. InterBank is in 2000 ontstaan uit de financieringsmaatschappijen Finata Bank en IDM Bank en gevestigd in Amsterdam. Daarnaast is InterBank aangesloten bij de brancheorganisatie Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) die zich sterk maakt voor verantwoorde kredietverlening. InterBank verstrekt haar kredieten exclusief via intermediairs (tussenpersonen) met de labels Finata, IDM, VoordeelBank, De IJssel Budget, Mahuko en Eurofintus. Meer informatie: http://www.interbank.nl

####