Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 februari 2005


Apeldoorn, automobiliste ziet fietsster over het hoofd


Een 46-jarige vrouw uit Vaassen raakte maandagmorgen omstreeks 08.30 uur licht gewond toen zij op de kruising Anklaarseweg/Sluisoordlaan werd aangereden door een auto. De vrouw reed over het fietspad van de Anklaarseweg en wilde bij de Sluisoordlaan rechtdoor fietsen. Ze kreeg echter geen voorrang en de 31-jarige automobiliste uit Apeldoorn verklaarde, dat zij de vrouw helemaal over het hoofd had gezien. De Vaassense raakte aan haar been gewond en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.


Apeldoorn - graffiti


Op de zijgevel van een supermarkt aan het Korianderplein hebben vandalen dit weekend tags geverfd. De schade door een tag is altijd aanzienlijk en de politie stelt en onderzoek in.


Apeldoorn - inbraak in loods


Onbekenden hebben dit weekend ingebroken in een opslagloods aan de Berghuizeweg. Na het vernielen van het toegangshek en de deur werden onder meer een rugbladblazer, een motorzaag en twee bandschuumachines gestolen.


Apeldoorn - handtas uit fietsmandje gevist


Een 52-jarige Apeldoornse is maandagmiddag op de Voorwaarts van haar tasje beroofd. Ze kwam omstreeks 14.50 uur uit de richting van de Hoekenbuurt fietsen en werd door twee jongens op een zwarte Puch Maxi ingehaald. Net voorbij het tunneltje stonden ze stil en reed de vrouw hen voorbij . kort daarop werd zij weer ingehaald en nu viste de passagier haar bruine handtas uit haar fietsmandje. Het duo ging er vandoor richting de Zutphensestraat. In de tas zaten o.a. een portemonnee met pasjes en een paspoort. De twee waren mogelijk van Noord- Afrikaanse komaf en de bestuurder had een licht korte jas en zwarte muts op, zijn kompaan in het kwaad droeg een zwarte jas met bontkraag. Getuigen werden verzocht contact met de politie (0900-8844) of Meldpunt Meld misdaad Anoniem (0800 - 7000)op te nemen.


Apeldoorn - klachten over te hard rijden


Naar aanleiding van klachten over te hard rijden is er gisteren op verzoek van de wijkagent op drie locaties een snelheidscontrole gehouden. Op de Schuttersweg vond een controle plaats. Men mag hier 30 km rijden en van de ruim 200 passenten reed 1/3 te hard. 73 passanten reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 51 km. Ook op de Badhuisweg, waar dezelfde snelheid geld was het beeld niet anders. Van de 28 passanten reden er 11 te hard en hier bedroeg 53 de hoogst gemeten snelheid.
Tot slot stond de radarauto op de Oude Zwolseweg in Wenum Wiesel. Hier reden gelukkig maar 9 van de 69 passanten te hard. De hoogst gemeten was 85, terwijl men er maar 50 mag rijden! Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuis


Apeldoorn - donken jongeman


Kreeg de politie rond 01.20 uur een melding dat op een grasveld aan de Europaweg een bewusteloze jongeman lag. Agenten en een ambulance gingen naar de opgegeven plek en troffen daar een jongeman aan, die zoals het zich liet aanzien te veel had gedronken. Gelukkig had de jongeman (16) zijn identiteitkaart bij zich, zodat hij aan zijn ouders kon worden overgedragen. Vandaag zal er thuis nog wel en stevig gesprek met hem gevoerd worden!


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --