Politie Groningen

Persberichten dinsdag 8 februari 2005

Provincie Groningen 08-02-2005 -

Hoogezand/Oude Pekela: man aangehouden na vrijheidsberoving In de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela heeft de politie maandagnacht een 46-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een tweetal deuren van een woning aan de Stationsweg in Hoogezand, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De verdachte drong samen met twee andere mannen de woning in Hoogezand binnen en nam zijn ex-vrouw (26) tegen haar wil mee. Een voorbijganger die de mannen de woning zag binnendringen waarschuwde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de verdachten inmiddels vetrokken met medeneming van de vrouw. Vlak bij de woning van de verdachte in Oude Pekela werd hij in gezelschap van de vrouw in zijn auto aangetroffen. Daarop is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de twee medeverdachten en de toedracht van het incident.

Hoogezand: fietser gewond
Bij een verkeersongeval aan de Kerkstraat in Hoogezand is maandagavond een 25-jarige man uit Hoogezand gewond geraakt. De man reed op zijn fiets in de richting van de Hoofdstraat en kwam ten val toen de bestuurder van een juist geparkeerde auto, een 25-jarige man uit Noordbroek, zijn portier opende. De fietser botste tegen de autodeur aan en kon niet overeind blijven. De man is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Midwolda: automobiliste gewond
Een 49-jarige automobiliste uit Scheemda is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Midwolda. De vrouw kwam met haar auto uit de richting van Oostwold en reed een tractor tegemoet, waarachter twee wagens met stro werden voortgetrokken. Juist toen beide voertuigen elkaar passeerden raakte de strowagens los van de tractor en botsten op de auto. Die werd door de wagens een langs de Hoofdweg gelegen vijver ingeduwd. De bestuurster kwam bekneld te zitten in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw is met ernstig armleltsel naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de trekker, een 25-jarige man uit Midwolda, kwam met de schrik vrij. De auto van het slachtoffer is door een berger uit de vijver getakeld. De tractor en de strowagens zijn door de eigenaar onder toezicht van de politie afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de technische staat van de tractoraanhangwagen combinatie.

Lutjegast: automobiliste onder invloed botst tegen hek
Aan de Lijsterbesstraat in Lutjegast botste maandagavond een auto tegen een tuinhek bij een woning. De bestuurster van de auto, een 28-jarige vrouw uit Grootegast, raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Ze bleek bij de komst van de politie onder invloed van alcohol te verkeren. De vrouw werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.15 promille werd gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Ze kreeg een rijverbod van 11½ uur.

Snelheidscontroles regio: maandag
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100m km per uur, gecontroleerd: 989 voertuigen, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 129 km.
Ter Apel: Sellingerstraat
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 227 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km.
Holwierde: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 500 voertuigen, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 108 km.
Middelstum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1410 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 109 km.

Berichten Groningen Stad volgen z.s.m.