Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 08-02-2005

Aanhoudingen wegens bezit vuurwapen
ASSEN Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Industrieweg een auto stond met twee personen, die volgens de melder een pistool bij zich hadden. Na de nodige voorzorgsmaatregelen gingen agenten ter plekke en troffen de auto aan. In de auto zaten twee jongemannen, 18 en 16 jaar oud en woonachtig in Hoogersmilde. Ze werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar werd de auto doorzocht. Hierbij werd het pistool aangetroffen, dat bleek een alarmpistool te zijn, verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. Tevens werd een honkbalknuppel gevonden. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-111930)

Gestolen auto aangetroffen
ERM Maandagnacht zagen agenten een auto met een kapotte koplamp rijden op de Oude Rijksweg. Om de auto te controleren keerden ze de dienstauto en wilden een stopteken geven. Dat was al niet meer nodig. De auto stond al stil en twee inzittenden gingen er vandoor, een weiland in. De auto bleek te zijn gestolen in Emmen. Een zoektocht naar de twee inzittenden leverde tot nu toe geen resultaat op. (05-112052)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Maandagmiddag is een 22-jarige vrouw uit Oosterwolde (Fr) aangehouden nadat zij in een winkel op het Koopmansplein was betrapt bij de diefstal van kinderkleding. Ook bleek ze ondergoed en schoenen bij zich te hebben, gestolen in diverse winkels in het centrum van Assen. Alles is in beslag genomen en weer terug bij deze zaken. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-111948)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen. Telefoon 06 22662875.