Politie Zuid-Holland-Zuid

07/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-02-2005 - Persberichten district I

BEROOFD VAN FIETS
ZWIJNDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op zondag 6 februari omstreeks 02.00 uur beroofd van zijn fiets. Dit gebeurde voor een horecagelegenheid aan de Molenvliet. De jongen stond te wachten op zijn vriend toen er een onbekend persoon op hem af kwam die de herenfiets van de jongen wilde hebben. Daarbij dreigde de onbekende het slachtoffer te slaan. De fiets werd toen uit zijn handen getrokken. De politie onderzoekt de zaak.

VROUW GEWOND NA ONGEVAL MET SCOOTER
DORDRECHT Een 31-jarige vrouw uit Dordrecht is zondagmiddag 6 februari ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Albert Neuhuysstraat/Jacob Marisstraat. De vrouw zat achterop de scooter bij haar vriend, een 26-jarige man uit Nieuw-Lekkerland. Hij reed op de Jacob Marisstraat, komend uit de richting van de Brouwersdijk. Op de kruising Albert Neuhuysstraat/Jacob Marisstraat wilde hij linksaf maar liet daarbij de personenauto die van rechts kwam niet voorgaan. Daarop ontstond een aanrijding. De vrouw is met hersen- en bekkenletsel naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. Haar vriend werd aangehouden omdat hij na een blaastest teveel gedronken bleek te hebben. Hij en de bestuurder van de personenauto hadden geen verwondingen.

GESTOLEN
DORDRECHT Twee mannen hebben zondagmiddag 6 februari een radiografisch bestuurbare auto gestolen uit een tankstation aan de S.M. Hugo van Gijnweg. De twee mannen kwamen de shop binnen waarna een van hen het personeel afleidde met een vraag over een fles olie. De andere man pakte de auto uit het schap en liep naar buiten. De man die het personeel afleidde, liep later zonder aankoop naar buiten. Beide personen waren op de fiets en wisten te ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.