NIB Capital Bank N.V.

Persbericht

3i Benelux zet stap in groeikapitaal

Pieter de Jong benoemd tot director groeikapitaal

Amsterdam, 8 februari 2005 - 3i Benelux, onderdeel van 3i Plc, één van de grootste spelers ter wereld in private equity en venture capital, maakt vandaag bekend dat het Pieter de Jong heeft benoemd tot Director, verantwoordelijk voor groeikapitaal. Met de benoeming zet 3i Benelux een belangrijke stap in de strategie die erop gericht is de groeikapitaalportfolio in de Benelux op te zetten en uit te bouwen.

Onder groeikapitaal wordt verstaan kapitaal dat beschikbaar is om minderheidsdeelnemingen te verwerven in snelgroeiende ondernemingen. Dit kapitaal kan onder meer aangewend worden om de groei van niet beursgenoteerde ondernemingen te financieren of bestaande minderheidsaandeelhouders uit te kopen. Buiten de Benelux heeft 3i Plc inmiddels een groeikapitaalportfolio opgebouwd van circa E 2 miljard. Jaarlijks investeert 3i Plc tenminste E 500 miljoen in groeikapitaal.

Menno Antal, Managing Director 3i Benelux :"Ik ken Pieter de Jong reeds geruime tijd en ben bijzonder blij dat hij het 3i Benelux team is komen versterken. Zijn uitgebreide M&A- en managementervaring, gepaard met een sterke ondernemersgeest, maken hem uitermate geschikt om groeikapitaal voor 3i in de Benelux op de kaart te zetten."

Pieter de Jong, Director 3i Benelux:"Ik kijk er naar uit om binnen 3i Benelux de groeikapitaalactiviteiten vorm te geven. De ruime ervaring van 3i binnen deze investeringscategorie en haar uitgebreide internationale netwerk in combinatie met haar grote financiële slagkracht bieden 3i Benelux een uitstekende uitgangspositie om een unieke bijdrage te leveren aan snelgroeiende ondernemingen."

Pieter de Jong was onder meer werkzaam bij Stork in de Verenigde Staten en vennoot bij de Van Den Boom Groep, waar hij verantwoordelijk was voor de Mergers & Acquisitions praktijk. Na de overname van Van Den Boom Groep door NIB Capital Bank, leidde Pieter de Jong 3 jaar lang de Mergers & Acquisitions afdeling binnen de nieuwe combinatie. Van 2003 tot 2004 was hij statutair directeur van Eiffel Holding.


- Einde -

Profiel 3i

3i Plc is één van de grootste spelers ter wereld in private equity en venture capital. 3i richt zich op buyouts, groeikapitaal en venture capital met investeringen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. 3i Plc. investeert jaarlijks circa E 1,5 miljard; de totale portfolio heeft een waarde van circa E 8 miljard.

3i streeft ernaar om samen met het management structurele waardegroei bij de ondernemingen te realiseren, onder meer door het ter beschikking stellen van haar unieke internationale netwerk van ondernemingen, managers en commissarissen.

3i Benelux bestaat sinds 1998 en richt zich op buy-outs en groeikapitaal. In totaal is meer dan EUR 1,6 miljard geïnvesteerd in 11 bedrijven. 3i Benelux heeft onder meer deelnemingen in Refresco, Hyva, De Telefoongids en De Boer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Menno Antal, Managing Director 3i Benelux: +31 20 305 7444 Pieter de Jong, Director 3i Benelux: +31 20 305 7444


-----------------------


---- --