Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 10 februari

* GEWAPENDE OVERVAL SIGARENWINKEL
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart voor zeven is een sigarenboer aan de Terschellingsestraat overvallen. De 25-jarige eigenaar stond alleen in de winkel toen twee nog onbekende mannen de winkel in kwamen. Plotseling werd de 25-jarige Rotterdammer met een vuurwapen bedreigd waarna het tweetal een nog onbekend geldbedrag uit de kassa pakte. Met de buit ging het tweetal er op een scooter in de richting van de Flakkeesestraat vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond half twee werd in een woning aan de West-Varkenoordseweg een hennepkwekerij bestaande uit 525 planten aangetroffen en ontmanteld. De schakelkast van het pand had vlam gevat, deze werd door de brandweer geblust. Na onderzoek bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Door het energiebedrijf werd hiervan aangifte gedaan. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT JONGEREN AAN NA MISHANDELING MEISJE

ROTTERDAM - Woensdagmiddag zijn acht jongeren uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden (14, 15 en 16 jaar oud) verdacht van de mishandeling van een 16-jarig meisje. De groep jongeren had dinsdag onenigheid gekregen met het 16-jarige meisje en besloot woensdagochtend verhaal te gaan halen bij de woning van het slachtoffer. Hier werd het 16-jarige slachtoffer geslagen en geschopt. Politiemensen van het district Oost stelden meteen een onderzoek in en hielden de verdachten aan. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor het Openbaar Ministerie.


* JEUGDIGE INBREKER AANGEHOUDEN
ZEVENKAMP - Donderdag wordt een 13-jarig jongetje uit Rotterdam voorgeleid aan de officier van justitie, verdacht van het plegen van twee woninginbraken. In januari werd twee keer in een woning aan de Born ingebroken. Hierbij werd geld buitgemaakt. De 13-jarige knaap kocht hier onder meer sigaretten en snoep van. De afdeling jeugdzaken van het district Oost zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* VECHTPARTIJ IN TRAM - DRIE JONGENS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmiddag vroegen de bestuurder en conducteur van tram lijn 5 die op dat moment stilstond bij een halte op de Wilgenplaslaan/Donkersingel, spoedassistentie van de politie vanwege een vechtpartij in de tram. In de tram was een vechtpartij geweest tussen twee meisjes. Andere passagiers bemoeiden zich met het geheel en er vielen klappen. Uiteindelijk hielden politiemensen drie jongens aan, Rotterdammers van 13, 14 en 15 jaar oud. De jongens werden overgebracht naar het bureau.